körning kring kittelfjäll med omnejd!

  • Trådskapare Ej medlem/Inloggad
  • Startdatum
E

Ej medlem/Inloggad

någon som kan rekommendera bra körning kring kittelfjäll ? eller rättare sagt grönfjäll? tacksam för svar!
 

ROACH

Aktiv medlem
1 jan 2000
72
0
6
Sverige
Det är bra överallt kring kittel iaf vill bara säga att isarna int är vad dom borde pga snöfallet iaf väster om kittelfjäll är isarna dåliga pga väldit mycket snö så dom inte har kunnat frysa som vanligt, man kan tycka att det låter konstit ed för mycket snö men det är bättre om den kommer efter att isarna har frusit stabilt.
 
S

Skotergurun-Luleå

En tur som är sevärd i bra väder är att köra till Saxnäs över Marsfjället. Tillbaka tar ni er leden som går via Fattmomakke. Ett måste är att köpa den utmärkta skoterleds-kartan som skoterklubbarna tagit fram och där alla leder finns samt mycket annat. Ta en titt på Villhelminabyggdens skoterförenings hemsida så har ni en början. Varning för mycket dåliga isar så kör bara där det är led om ni inte känner till området väl.
 
E

Ej medlem/Inloggad

citerar: "Det är bra överallt kring kittel iaf vill bara säga att isarna int är vad dom borde pga snöfallet iaf väster om kittelfjäll är isarna dåliga pga väldit mycket snö så dom inte har kunnat frysa som vanligt, man kan tycka att det låter konstit ed för mycket snö men det är bättre om den kommer efter att isarna har frusit stabilt."

det är egentligen inte så konstigt att det inte fryser om det har kommit mycket snö, snön isolerar nämligen väldigt bra så kylan kommer inte riktigt igenom snön för att kunna frysa isarna