Köpråd/tips hjälmlyse

ume2

Aktiv medlem
4 nov 2009
66
0
6
Alfta
Ja som rubriken antyder tänkte jag skaffa en xenon hjälmlampa i år, Har tyvärr inge batteri på skotern så de får bli ett löst i ryggan eller nåt.
Därför önskar råd å tips på vad man ska ha å om de är nåt man bör undvika
 

ume2

Aktiv medlem
4 nov 2009
66
0
6
Alfta
Lär väl finnas nå mindre batteripack som man kan ladda med laddare hemma å räcker ett par timmar??
 

ume2

Aktiv medlem
4 nov 2009
66
0
6
Alfta
ingen som har några tips? Trodde de va rätt många som använde hjälm lampa, är ju rätt vanligt bland crossåkare...
 

xp600

Välkänd medlem
28 feb 2010
434
1
16
Öjebyn
Nja, tror inte på den teorin! Dom kopplar ju in den till strömen som finns redan på cykeln.
 

JohanL_EFI

Välkänd medlem
13 feb 2009
922
0
16
Örnsköldsvik
Hej.

Jag skulle rekommendera någon kraftigare LED lampa. LED har blivit så pass mogen nu att dom ger bra med ljus. Problemet är oftast kylning och spridning.

Xenon är inte helt roligt då du behöver både batteri, ballast och lampan. Att det sedan är 23000V (start) eller 85v i kablarna mellan ballast och lampa. Gör ju att man inte bör hanterna dessa kablar precis hur som helst.

Har ett par cross/enduro åkande arbetskamrater som använder lite olika varianter på denna lampa. (P7 LED). Dom är nöjda med sitt ljus per krona.
Dom vill ha fristående system främst för att cross hojar har obefintligt elsystem (tändning), möjligen enduro hojar som har lite mer. Samt att det går att använda även till annat.

Bifogade ett exempel som går få tag på från Ebay för ca 750kr (tot lampa,frakt ,tull)
Denna är ganska komplett batteripack, laddare, LED med reflektor och kylfläns. 1200lm är hälften av en 35w xenon. Det är ganska mycket med tanke på storleken. Dessa finns även som lite billigare ficklampor. Effekten verkar nedragen pga kyling så lite mindre ljus 900lm. Så pass små att dom går sätta fast som dom är. Eller varför inte fästa enbart reflekotor/led (sitter ihop som en modul) på hjälm och förlänga kablarna till batteridelen av lampan.
 

Attachments

ume2

Aktiv medlem
4 nov 2009
66
0
6
Alfta
tack för svar, verkar inte helt fel de där såg att xenonkungen hade 10w LED lampor för runt tusingen så de kanske vore nåt att kolla på..