Justera trottelfasning

kawabond

Välkänd medlem
31 mar 2008
155
4
18
Gävleborg
Behöver öka på trottelfasning på mitt machz rack för att minska bränslemängd
vid 1/8-1/4 gas, går på tok för fett nu. Vet dock inte om jag ska slipa rakt (plant) in mot framkant eller i vinkel så det sluttar upp mot framkanten? Är ju redan lite slipat på dom (lite sluttande se bild) men tänkte att ngn. här har koll på detta.




 

Cristofer

Medlem
4 jun 2013
30
0
6
Timrå
Förgasaren borde få mer luftflöde om du slipar i vinkel mot framkant, är ju typ samma princip som med ufo-brickor. Slipa först tänk sen:)
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.638
801
113
Kramfors
Slipa rakt över inte stanna på mitten som bilden visar. Öka gradantalet 1mm max och provkör. Lågfarten blir också påverkad snålare så du måste justera in blandskruven. I värsta fall får du sätta in större lågfartsmunstycken.

Innan du slipar dem så mät hur brant vinkeln är nu så du kan plasta tillbaka i värsta fall
 

kawabond

Välkänd medlem
31 mar 2008
155
4
18
Gävleborg
Ok, ska slipa lite ikväll då. Glömde nämna att dessa fuggar sitter på hojen (kawa h2 -74) därav
bestycknings bekymmeret.. :wondering: Att sen piporna inte drar nåt vidare på lägre varv hjälper ju inte till direkt.. Tack för hjälpen så länge! Återkommer med resultat.
 

kawabond

Välkänd medlem
31 mar 2008
155
4
18
Gävleborg
Sen har du tre trottlar till att slipa hehe
F-n att du ska va å snoka överallt.. :madgrin: Nåväl, tog 1mm. och var ut på en testsväng nyss, å visst f-n blev det skillnad! :eyebrows: Förut tog det nästan tvärnit vid ca. 1/8 gas för det gick så fett men nu går det att smyga förbi "flatspoten" :blink1: Inte alls perfekt på nåt vis men betydligt mera körbar om nu en sån här relik någonsin kan bli det..?

Nöjer mig så här för stunden iom. att piporna är största boven som sagt och ska förlängas i bellyn för bredare register (gubbigt?)