Jag har hittat Rengöringsmedel som funkar på plast!

JAAG

Välkänd medlem
1 jan 2000
4.465
378
83
Malå/Adak
Jag javlades länge med Bräkleen, thinner, Yes, vårtmedel, ketchup, gäddsaliv, ja egentligen allt jag bara hittade, för att rengöra sidokåporna på min Freeride -11 och inget hjälpte nämnvärt.

Av en ren slump så provade jag även den innersta flaskan på kemhyllan i förrådet och se på fan det funkade klockrent. Det jag hittade var en flaska Spectro luftfiltertvätt för MX-luftfilter.
Sprayade på lite och gnuggade några ggr med den vassa sidan på en vanlig disksvamp och sen spayade bort skiten med en liten stråle till. En nästan tom flaska räckte för att rengöra båda sidokåporna. :bigsmile:
(spolade av kåporna med vatten när dom var vita igen)

Hur det är med ändra märken luftfiltertvätt vet jag inte, har en Maxima-burk men provade inte den.

Provade även på den vita chassiet och det funkade klockrent även där, dock var jag noga med att spola av direkt efteråt då man inte vet hur det reagerar med Alu.
 

Macke78

Välkänd medlem
8 mar 2011
1.554
14
36
Brukar använda 5-56 / wd-40, tar bort mkt effektivt på sidokåporna, även limrester från tex gamla dekaler ryker utan att lämna rester.
 

ajsman

Välkänd medlem
26 mar 2009
994
0
16
Gävleborg
Jag googlade Spectro luftfiltertvätt men 0 matchningar. Vart kan man köpa detta? Har länge gruvat över att rulla ut Freeriden för att få nöta ihjäl mig med tvättsvampen. Låter ju nästan för bra för att vara sant..
 

JAAG

Välkänd medlem
1 jan 2000
4.465
378
83
Malå/Adak
Precis den. Provade WD 40, funkade på blanka plasten runt styrstång/tanklock men krävde en hel del jobb på tunneln. Gick busenkelt med luftfiltertvätten.

Limrester brukar jag ta med Bräkleen, T-röd eller motsvarande.
 

niklaws

Välkänd medlem
16 dec 2011
178
0
6
luleå
Provade 5-56 på arctic fx vinylen som blivit lite grå/brun ovanför utblåset. Måste säga att det funkade bra men det krävs ju lite gnuggning för att få det helt vitt igen, lätt värt det iaf.
 

ajsman

Välkänd medlem
26 mar 2009
994
0
16
Gävleborg
Har nu provat detta medel, och det funkar kanon! Visst man får gnugga, men det var inte mycket. Spolade av allt ihop med högtryckstvätten. Jag körde med den vita sidan på disksvampen. Vet inte om den gröna sorten repar? Men det fungerade bra! 125:- för en flaska och den räcker gott och väl till nästa sommar igen. Bra tips JAAG!