ispropp

enduropower

Aktiv medlem
1 jan 2000
58
0
1
arjeplog sverige
hade en ispropp i förgasarna i helgen, satte en kupévärmare i motor rummet i 2 timmar, sen gick den igen. skulle ut igen igår kväll, men då gick den inte igång.. hur fan ska man klara sej ifrån dom??
 

torbjorn

Välkänd medlem
1 jan 2000
2.526
9
38
Sundsvall
Se till att få hela bränslesystemet fritt från vatten.
Börja med att få in skotern i uppvärmd lokal så att ev is i botten av tanken tinar. Palla upp skotern så att bottenhörnet närmast tanklocket blir lägsta punkt och slanga ur tanken så den blir helt tom. (om det går att ta loss tanken med måttligt arbete så är det ännu bättre!)
Sen dränerar du förgasarnas flottörhus (skruva ur bottenpluggarna om det finns sådana). Ev. bensinfilter bör tas loss och skakas ur eller bytas. Blås igenom alla bränsleslangar med tryckluft (var rädd om pumpen, om du ska blåsa genom den, från tank mot förgasare i så fall, så ha mycket lågt tryck, bara så att ventilerna nätt och jämnt öppnar).

Sen fyller du tanken med kanske 5 l bensin och häller i bra mycket K-sprit till det. Ge dig ut och kör på en gång så att du får omsättning på bensinen och K-spriten blandar sig med ev vattendroppar som är kvar i tanken och resten av systemet innan det fryser igen.
När du har kört slut på de 5 litrarna K-spritblandad bensin (kör till soppatorsk!) så kan du fylla ren bensin och sen bör problemet vara över.