Hur ska jag dreva?

mappi

Aktiv medlem
1 jan 2000
82
0
6
Gävle Sverige
Tänkte dreva ner hastigheten lite.
Ska man byta båda dreven eller räcker det med ett? I så fall vilket? Det bästa skulle ju vara om man gick ner en kugg på det lilla och gick upp på det stora för att slippa krångla med kedjan... eller vad vet jag?

Tacksam för alla erfarenheter!
 

Leif

Välkänd medlem
1 jan 2000
142
0
6
För att slippa byta kedja så kan du troligen gå ner 2 kugg på lilla drevet. eller upp 2 kugg på stora.
Gör du både och, så har du drevat ner ganska mycket och du märker helt klart skillnaden. Tänk dock på att du måste justera om variatorerna också för att få maximal prestanda.
Lägre drevning gör att skotern växlar lättare. Då bör du kompensera det med en brantare helix. Eller tynga på vikterna något gram.
Om du inte har en TRA, då brukar det räcka att klicka om primären. Men en extra skruv i viktarmarna (om du har såna pinnar som man kan skruva in skruvar i) gör nog inte ont. Det är bara prova sig fram.

Annars är den lättaste drevningen att slaka på mattan. Så mycket att du UTAN problem kan snurra på primärvariatorn, när skotern är upplyftad och remmen avtagen.
Det ska rulla LÄTT.
 

Magnus Umeå

Medlem
1 jan 2000
30
0
1
Skulle inte tro att du behöver byta kedja för att du drevar ner en kugg eller 2...det borde du kunna justera efter på kedje spänningen...men det beror på hur mkt du ska dreva ner, eller om skotern redan är nerdrevad...men är du osäker...varför inte ringa till en skoter verkstad...