HJÄLP! ALLT STÖD GÖR SKILLNAD!

kenth

Välkänd medlem
27 sept 2011
1.397
2
38
Säter
Jag skriker ut precis som John Lennon!

Help, I need somebody,
Help, not just anybody,
Help, you know I need someone,
Help!


Vi rider på mediastormen så länge vi kan och om ni går in och läser detta och gillar, delar och rekommenderar till andra så gör det skillnad.
Vi försöker få respons och lägga lite tryck på försäkringsbolaget, vilket vi lyckas med när privatpersoner visar sitt missnöje över hur de hanterar detta ärende.
Det här är vår sista chans att få parkera en skoter i garaget igen!

https://www.facebook.com/forsakringsbolagellerfornedringsbolag

http://www.aftonbladet.se/minekonomi/boende/article16375206.ab
 

kenth

Välkänd medlem
27 sept 2011
1.397
2
38
Säter
Vårat ombud har skickat en lista med önskemål, krav och funderingar till Dalarnas som vi väntar på att få svar på och bakom oss står Plus, Gävle Dala nyheter(svt), Aftonbladet, Dala-Demokraten och Dalarnas Tidning och väntar på en uppföljning. Facebooksidan är en viktig kugge i detta maskineri som vi tänkt nämna i nästa tv-inslag eller tidningsartikel om det blir tillräkligt många som gillar den. Gick dock lite segare än jag trodde, men jag har aldrig använt fackebook tidigare och Sophia är ingen flitig användare heller. Är det någon som har tips på hur man får en större spridning på sidan? Alla tips är välkommna!
 

Snotrik

Välkänd medlem
4 feb 2008
200
0
16
32
Byske
Delat jag också!
Man blir ju rent utsagt förbannad över hur de hanterar ärendet!!!
 

kenth

Välkänd medlem
27 sept 2011
1.397
2
38
Säter
Lite sammanfattning;

Dalarnas står fast vid sitt beslut och menar att branden och dess efterföljade skada pga försumligheten av underentreprenören endast i marginell omfattning kan ha påverkat förutsättningen att återställa byggnaden på befintlig grund. Vad grundar dom det här på, kan man ju fundera på? Det har varit tre olika besiktningsmän som utfört tre olika besiktningar vid tre olika tidpunkter.

Den första utfördes av Polygon den 2012-01-13, på uppdrag av oss själva. Den avslutas med: Slutligen kvarstår risken att de porösa lecaelementen kan innehålla kvarstående mikrobiella föreningar/emissioner vilka kan ge negativ inpåverkan på inne miljön. Därför krävs att en saneringsfirma lämnar sitt medgivande att risken ifråga går att eliminera med lämpliga saneringsmetoder.


Den andra utfördes av WSP den 2013-11-12, på uppdrag av Dalarnas Försäkringsbolag. Den avslutas med: Ett byte av källarkonstruktion är ett alternativ som bör beaktas med tanke på att det är en betygligt säkrare lösning även om det kostnadsmäsigt är ett dyrare alternativ.

Den tredje utfördes av Skadeteknikgruppen den 2012-11-19, på uppdrag av oss på inrådan av vårat ombud. Den avslutas med: Rekommenderade åtgärder. Baserat på ovanstående rekommenderas att källargrunden i sin helhet rivs och en ny modern och fuktsäker grundläggning utförs. Dessa omfattande åtgärder motiveras av framtida risker för inomhusmiljöproblem då ingen säker saneringsmetod finns för lättklinkerelemeten.

Om inte detta skulle vara nog, så lämnar inte heller kommunen något bygglov, vilket nämndes i Plus. Det spelar dock ingen roll då det står i avtalet att om någon myndighet sätter stop för bygget betalar försäkringsbolaget ut 100 000kr extra i kontanterättning. Det är inget annat än ett stort jävla kryphål som inte borde vara lagligt, eller?