Frågor angående styren och styrhöjning.

Routterrr

Välkänd medlem
2 aug 2010
246
0
16
Luleå, Sweden, Sweden
Hejsan, nu börjar det trycka i skotertarmen och för att bedöva det måste man få pyssla med något. Hade då tänkt höja styret och eventuellt också köpa ett nytt styre men har stött på några frågor. Har sökt runt en del på forumet och fått svar på en del frågor men vissa är fortfarande obesvarade.

Är det att föredra att byta hela bromsslangen om man kan få tag i en ny längre billigt från hydraulfirma eller är det svårt och krångligt att byta denna?

Har hört att vissa skotrar har handtagsvärmen inbyggd i självaste handtagen har en Polaris Edge detta? Annars hur får man enklast lös dessa (både värmarna och handtagen) och finns det överhuvudtaget någon chans att de går att återanvända?

Går handtagen från originalstyret att återanvända på ett fatbar? Har förstått att det bara är i mitten som det är tjockare och därför borde original klumparna till gas och broms även passa.

Om man köper en höjare för fatbar behövs någon annan mellandel för att få det att passa, har nämligen sett att det finns fästen för styret jag kollat på (Air taper)?

Angående mått på styret vad är pull? Antar att höjden är från lägsta punkten till högsta.

Förövrigt, är det någon som har några erfarenheter från styret (Air taper)?

MvH
David
 

Lx3

Välkänd medlem
16 jan 2010
148
0
16
Kan försöka svar på några frågor iaf.

Kan du få tag på hel bromsslang billigt är det helt klart att föredra jämfört med att skarva o hålla på. Inte särskillt svår att byta!

Prova att sticka in ett tryckluftsmunstycke försiktigt mellan styre och handtag och blås lite grann. Har du tur släpper handtagen. Om inte är dom antagligen limmade och då är det bara att tälja bort dom..

Orginal handtagen ska passa på ett fatbar ja.

Finns ju olika styrhöjare för olika styren. Se till att du får en som är gjord för fatbar så ska det funka.

"Pull" eller "pullback" som det också kallas är iaf i MX världen måttet på hur mycket styret är bockat bakåt så att säga, med styret monterat mäter man alltså från centrum vid fästet bakåt till en tänkt linje mellan ytterändarna på styret.. Lite svårt att förklara, nån annan kanske kan fixa en skiss eller nått..

Höjden på styret bruka kallas för "rise" eller helt enkelt "height" (stavning?)
 

Routterrr

Välkänd medlem
2 aug 2010
246
0
16
Luleå, Sweden, Sweden
Tack Lx3 för hjälpen, gav svar på det mesta. Bara handtagsvärmarna kvar då. Tänkte ta upp skotern och prova ta bort handtagen så ser jag hur det ser ut. Ena handtaget började "glida av" förra vintern så det borde inte vara något problem att få bort det.

OT: Fortsätter att posta inläggen i denna tråd med ca 1h mellanrum. ;)
 

Lukas

Välkänd medlem
21 feb 2010
454
0
16
Boden
Handtagsvärmarna är inte svåra att ta bort, dom ser oftast ut så här
länk: http://biphome.spray.se/mandorallen/img/handtagsvarmare1.jpg , Kan vara så att dom "sitter fast" i handtaget också men det gjorde dom iallafall inte på min polaris.

Men du kan ju testa att ta av och se, det ska nog inte vara så svårt som sagt. Vanliga 22,4(?)mm styren (alltså inte fatbar) finns ju också att köpa, brukar vara lite billigare och då behöver du inte köpa fatbar fästen osv.