Fjädern i sekundärvariator Nytro

27 dec 2018
7
2
3
45
Timrå
#1
Ska byta sekundärvariatorn på min Nytro MTX.
Fick hem en annan variator som jag köpt, men eftersom skruvarna till Helixen satt löst så känns det som om försäljaren har delat variatorn för att se att den var sprickfri och inte satt ihop den ordentligt.
Så därför undrar jag om någon kan förklara de olika sätt som fjädern kan sitta på och vad dom olika sätten gör för körningen, eller om det finns någon bra sida som förklarar det.
om jag kollar på den gamla variatorn så sitter fjädern i hål 6 i helixen men i skivan är det svårare att se då det inte finns något nummer på hålen i den, men jag skulle gissa på hål 1 efter att jag jämfört gamla och nya skivan.
Men på den nya variatorn så satt fjädern i hål 0 på helixen och i hål 3 på skivan så där är det helt annorlunda.

Kan även säga att jag nyss köpt maskinen så jag har inte kört något med den förutom någon meter på gården så jag kan inte jämföra hur den går före och efter bytet av variator samt att jag inte vet från vilken sorts Nytro den nya variatorn kommer ifrån förutom att den skulle vara av 14 år modell.

Så kan någon förklara på ett bra vis de olika hålens funktion eller om någon kan tipsa om en bra sida att läsa detta på så är det uppskattat.
 

chevelle66

Välkänd medlem
10 feb 2010
248
2
18
Rävvåla
#2
Sök på typ förspänning på sekundär variator så kommer det upp kanon bra förklaringar här på forumet.frågade själv om det här förut och fick en kanon bra förklaring. Och så beror de ju på vad för fjäder du har så klart har du tillex en hårdare och längre fjäder så behöver du inte lika mycket förspänning. Själv kör jag i min sidewinder med en orange tuff gay fjäder och och med den så är reko 3 på Helix och nr 1 eller 2 på skivan.med min vikt och körning och v-kitt så blev 3-1 bäst alltså lika med 40 graders förspänning
 
27 dec 2018
7
2
3
45
Timrå
#3
Har hittat lite information, men jag har inte hittat just någon information om vilken förspänning som är standard, hittade något här på forumet om att 70 grader var standard på någon Nytromodell men kan det vara standard på alla Nytro modeller eller är det olika förspänning beroende på om man har en rtx,xtx eller en mtx?
skulle gissa på att det är standardfjäder då bägge variatorerna hade svarta fjädrar som var likadana.
 

chevelle66

Välkänd medlem
10 feb 2010
248
2
18
Rävvåla
#4
På tantens warrior så rekommenderar dom å 70 grader så pröva 70 och sen 80 så märker du skillnaden och sätt den där som du tycker känns bäst sen efter lite provkörning så är de bara å åka sen