Försäkring motocross

__Marcus

Välkänd medlem
16 dec 2008
3.517
35
48
Borlänge
Jaha grabbar, behöver lite tips.


Ska berätta historien först.

Sitter här med gipsat underben och en axel som tidigare var ur led, allt skedde på en Svemobevakad motorbana under ordinarie träningstid.
-För lite fart in i ett hopp gav en härlig omkullkörning åt höger där jag fick foten vriden bakåt mellan marken och motorcykeln.
Resultatet blev båda benpiporna avvridna, sen blev det en rullning till och då åkte axeln - Fy fan vilken knepig känsla det är att ha axeln ur led.


Hur som helst, Länsförsäkringar (Olycksfall, 339757) behagar inte ersätta min trasiga utrustning - Det enda jag har kvar nu är ett par handskar och en stövel.


Svemos folksamförsäkring (K 64920) var inte heller den någon höjdare.


Sönderklippta kläder, skydd och hjälm i samband med vård Ersättning kan lämnas för kläder, skydd och hjälm som sjukvårdspersonal klippt sönder i samband med vård och som är journalfört på sjuk-hus/vårdinrättning. Sönderklippt hjälm ersätts med högst 1 500 kronor. Totalt för hela momentet ersätts 15 procent av basbeloppet.


Utrustning för t ex. 15 000:- ger alltså ersättning på hela 2 250:-


Så till frågan; Ni grabbar som åker båge, vad har ni för försäkring? Och finns det någon som ger ersättning för utrustningen?
 

asker

Staff member
Moderator
9 jan 2005
14.083
885
113
Stora Blåsjön
Har för mig att det är hemförsäkringen som du ska utnyttja för skadad utrustning.
Men du kommer garanterat behöva bråka med ditt bolag för att få ut någon vettig ersättning då åldersavdrag tar bort värdet på grejorna fort.
Tex en bra hjälm får man inte för några 1500kr och köpa en begagnad hjälm lär nog ingen rekommendera..
 

MattiasElg

Välkänd medlem
15 sept 2012
696
0
16
Ånge
Personlig försäkring täcker det, jag har alltid varit försäkrad hos Trygg Hansa av mina föräldrar och dom ersatte mig fullt ut för skadad utrustning, behövde inte ens lämna kvitton på grejerna utan bara uppge vad som blivit skadat och värdet på det. Även ny hjälm fick jag för att huvudet också fått sig en smäll i journalen.

De stod även för våra resekostnader och boende för min far vid besök hos Artro Clinicen i Stockholm vid operation och återbesök för att Sundsvall inte klarade av att laga mitt knä. Hade inga som helst problem ekonomiskt med Trygg Hansa vid den olyckan:)