förgasarfläns (insugsgummi?)

chricke

Medlem
1 jan 2000
32
0
1
Sundsvall
Har en liten fundering över byte av förgasarfläns till en ZRT 600 -96...hörde att det skulle vara lätt att förstöra insprutet... nån som har några tips?

Tacksam för svar!
//Christian
 

Reaper

Välkänd medlem
1 jan 2000
120
0
6
Outlands S
det är inte insprutning på zrt 600
så det är lugnt
det är bara att ta bort förgasaren och sedan byta gummi och sätta tillbaka förgasaren men se till att det blir tätt mellan gummi och förgasare så den inte drar tjyvluft
lyck till
 

chricke

Medlem
1 jan 2000
32
0
1
Sundsvall
men det är väl nån "nål" som sprutar in bränslet även fast det är en förgasare? eller har jag helt fel?

//Christian
 

ockelbo8000

Välkänd medlem
1 jan 2000
718
0
16
37
Södra Prästholm, Råneå
nålen sitter i förgasaren så det är lungt, och det är inte nålen som sprutar, nålen går ner i ett munstycke(som ett hål) och sen när man gasar lyfts nålen upp ur hålet och släpper fram mer bensin samtidigt som troteln (nålen sitter fast i trotteln) höjs och släpper in mer luft
 

OrrenXLT

Välkänd medlem
1 jan 2000
404
0
16
Råneå Sverige
[Uppdaterat: Senast editerat den 31-Oct-03 kl 07:21 PM (CET)]risken att ha sönder något när du byter insugsgummin är mycket mycket liten, om du dock har nån slags motorisk störning så du inte kan kontrollera din kropp och därför tror att du ska ha sönder något tycker jag att nån annan ska göra jobbet.
 

Myggan

Medlem
1 jan 2000
24
0
1
Södertälje
www.myggan.se
Det bör inte vara några svårigheter att byta om man bara är försiktig, lättast är att ta bort luftburken, den är klämd under bågen som håller övre styrfästet och sen sitter cdi-boxen fastskruvad och lite kablar sitter buntade i burken. När luftburken är borta är det väldigt lätt att lossa förgasarna och sen oljeslangarna som sitter i underkant på gummit, titta på dom nya så ser du var dom sitter, se till att inte böja slangarna neråt så oljan rinner ur slangarna. Skruva lös och byt, belasta inte motorn direkt när du startar, det kan ta en liten stund för oljan att leta sig upp i nya munstyckena.
Det blev lite kryptiskt men hoppas det löser sig........ :)
 
Senast redigerad av en moderator: