Förgasare och reedventiler 800R PowerTek

mr_skoter

Välkänd medlem
29 jun 2006
405
1
18
35
Jämtland :D
Tjena tänkte tvätta förgasarna och reed ventilerna, misstänker att det är en del remmdamm där, men hur kommer man lättast åt dem? orkar ju inte slita bort sekundären, och den är ganska mycket ivägen, går det att plocka bort luftburken och komma åt dom där ifrån?
 

skidoo_ss24

Välkänd medlem
4 nov 2004
622
0
16
Ockelbo
Du tar bort sekundären på 5min! du kan göra såhär: ta bort skruven till övre drevet i växelhuset, släpp kjedjespänningen och ta bort mutter och lagerhållarn som sitter bakom variatorn, skruva i en lång M8bult (den längsta du hittar,typ 250mm) med en stor bricka på (så inte drevt kan åka ut) knacka hårt på bulten tills axeln hoppar ur huset, när axen är ute skruvar du ur bulten och sätter på en till bricka och mutter. Nu hänger drev, kjedja och schimset bakom drevet i bulten som sitter tvärs igen kjedjehuset. När du ska till baks är de bara att gänga på bulten igen å trixa på drevet och chimset.

Jag skulle ha tagit bort kåporna, lykthuset, luftburk och sekundären. Luftburken sitter bara fast med kardborrband (den övre burken)

Men tror inte du behöver ta isär gasarna för rengöring...om den inte går dåligt...

Lycka till
 

A.Holm1

Insane sledder
8 feb 2007
2.670
18
0
Grängesberg
Att ta bort luftburken ger ganska bra med plats.
Lossa skarven på röret in till burekn. Sittar rakt ovanför sekundären.
Sen finns det en liten plastlåsning på luftburken som man böjer på för att sedan dra burken rakt ut.
Plastlåsningen sitter vid klockan 3 på sekundären.
 

mr_skoter

Välkänd medlem
29 jun 2006
405
1
18
35
Jämtland :D
Funderade på att rengöra dom för tycker jag har lite dåligt gassvar, och ork i skotern, minns att när jag rengjorde spjällhusen och reedventilerna på sdi'n jag hadde vart det som en ny skoter, men kan ju bero på att variatorerna inte orkar växla också, funderar på att slänga på ett v-kit men men kostar ju en slant så tänkte börja med att rengöra för det är ju gratis :)