enduro 500

S

SXViper

Ett bra val, om du tänker på årsmodellerna -01 och framåt då det nya chassit togs fram. I övrigt så har den en bra och rapp motor på ca 94hk, lättstartad, snål i drift, dock har -01:eek:rna 22 mm matta med klart sämre grepp men enklare att ställa i högre farter, men från -02 och nyare så är det nog 30 mm som standard, fjädringen är helt klart bra men något stum i lägre farter, ställbara framdämpare (4 klicklägen) som är enkla att justera, bra handtags- och tumvärmare, tydliga instrument. 02-orna har även RCC monterade (halkskydd + förstärkning vid fotstegen) som på samma gång förstärker hela chassit, går rätt bra i lössnö då den har ganska låg vikt, toppfarten ligger nånstans mellan 130-140 beroende på underlag. Sammanfattningsvis så får du ut precis vad man kan förvänta sig av en 500cc. Själv hade jag en -01 500SP.
Lycka till!
 

LaarZ

Välkänd medlem
1 jan 2000
172
0
6
Sävar Sverige
Helt klart en bra skoter! Hade en Enduro 500 SP -99. Den hade då förstås klicker dämpare fram iaf. Den gick mycket fint och drog lite bensin.
 
J

Johan N

Också fina maskiner för sin årgång och prisklass. Lättsamma och roliga att köra. Kolla skicket noga för en del är hårt körda med mycket svets i boogin mm.