Elfel rave 800 -04

svarten

Aktiv medlem
27 dec 2007
91
0
6
varvräknare stannat på 2000 varv, inga varningslampor i h-mätaren lyser, h- mätare ur funktion, baklyse stendött, säkringar hela o ström fram till dom. Någon som vet var man kan hitta ett elchema eller i vilken ände jag skall börja leta fel? Framlyse, handtagsvärme o el-back funkar.
 

svarten

Aktiv medlem
27 dec 2007
91
0
6
ska försöka hinna mäta den i morgon då, lite mysko att framlyse , back o värme verkar funka okej, kollade spänning vid säkringar oxå, 12 v. där. Fler tips? vet någon om det är lik eller växelströmsregulator? sitter inget batteri i den.
 

Lynx800HO

Aktiv medlem
28 feb 2008
92
0
6
Om jag fattar rätt så går motorn.
Du kan prova detta.
- Prova att mäta de tre kablarna som kommer från spolen. Dutschkontakten går att demotera och sätta ihop utan att skada kontakter och kablar. Märk upp kablarna innan demontering. Det ska var växelspänning innan regulatorn och ut är det likspänning.
- Du kan även prova att ta lös kontakten till varvräknaren och stata sedan. Stäng av och sätt tillbaka kontakten och se om felet försvinner.
- Kolla även att svänghjulet inte har skadat någon kabel från statorn. Kan bli överslag mot chassi när du börjar varva.
- Får du kreditsignalen från DPMboxen att den har riktig kontakt?
Demontera alla kontakter som går till DPMboxen och titta så du inta har fått ocksidering eller ärg på stiften
Har du ingen polare du kan låna en box från?
DPMboxarna passar från -03-04 800 cc och måste ha rer. Från -05 kan du inte starta med DPMboxen men du kan koppla in och sedan dra i startsnöret för att se om du får gnista och resetpuls till varvräknaren.

Skriv och berätta hur det går. Lite nyfiken är man.

Lynx800Ho
 
Last edited:

svarten

Aktiv medlem
27 dec 2007
91
0
6
motorn går klockrent, dpm, en svarar med 2 korta signaler när jag startar, ska försöka hinna över till den lokala skoterhandlarn i morgon o låna grejer. känns ju lite som att det fattas ström eller jord någonstans, skotern var så här vid inköp så det är svårt att hitta samband, typ det vart sen jag höjde styret el. dyl. Har inte haft tid att leta el i dag. blev svetsning av kedjehuslock i stället :(
 

Lynx800HO

Aktiv medlem
28 feb 2008
92
0
6
Hej
Jag menar inte DPM utan DESSboxen Felskrivet av mig. Denna maskin har ingen direkt chassiejord eftersom den saknar batteri. Det är separat jodkabel till alla punkter. Kolla om du får låna elschema också och bladet där det står alla tekniska specifikationer på volt och ohmtal vid vissa mätpunkter. Kolla så att inga kontakter har glidit isär.
Lunx800HO
 

svarten

Aktiv medlem
27 dec 2007
91
0
6
likriktaren -laddningsregulatorn hel, testat annat relä, lånat varv o h - mätare o testat med dessa inte hittat något fel ännu, får väl börja rota i kablar å kontakter i morgon.
 

125fors

Medlem
20 mar 2010
22
0
1
Kiruna
Har xakt samma fel i min Summit 600 -03. Har bytt voltregulator utan resultat och gått igenom alla kontakter och kablar.
Har haft detta fel sen förra våren och lamporna har blinkat till nån enstaka gång så det är nått som kortsluter eller glappar
Pratade med åf och dom menade att det mest troligt är en +kabel som jordar någonstans och då uppstår detta fel, vanligast på min skoter är tydligen kabeln till bakljuset under sadeln.
 

svarten

Aktiv medlem
27 dec 2007
91
0
6
Hittade felet :-/ Lite pinsamt men tydligen någon tidigare mek som skiftat plats på mätarna så kontakterna satt i fel instrument. tittade lite närmare på kontakterna idag och insåg problemet....
Någon som vet vad den nedersta varningslampan åt höger (!) ser ut så här innebär. Är det en fel kod, hur nollar man i såna fall? Tack för engagemang o råd mvh. Svarten