EL-bekymmer XC700-99

Matte_

Medlem
13 maj 2010
49
0
6
Skelleftehamn
Köpte skotern i somras och säljaren påstod att laddningsregulatorn brunnit men att allt skulle fungera bara ja bytte den...:mmph:

Mycket riktigt så hade den brunnit men inte fan funkar lampor/handtagsvärmare för de, fick ännu mer huvudbry när jag tog bort gummigrejset kring styret och såg att alla kontakter utom den till nödstoppen var utslitna.
Dessutom fanns det 2 kontakter som inte passar någonstans varav en av dessa har en bygling mellan 2 kablar... Dessa kontakter ser annars ut än stiftkontakterna med 2hanar å en hona å vise versa som sitter mellan handtagen, vart hör dom?

Blir fan inte klok på vad någon av de tidigare ägara riktigt gjort för skarvningar heller, det verkar bara vara skarvat på bredden så att säga. Alltså mellan handtagen men ja kan inte se någon förlängning på kablarna som kommer nerifrån, så någon högre styrhöjare än de 3" som sitter på nu lär inte ha suttit på någon gång...


Provade mäta i lampkontakten idag och fick bara ut 2V växelström, ska prova köpa ny lampa imorgon som se om det inte är så jävligt att multimetern inte pallar hackig växelström...Ska även ta nått kort så förstår ni kanske bättre!

Jävligt svårt att förklara såhär på kvällskvisten men jag hoppas någon förstår och kanske kan komma med några tips?!:wacko:

/ Mattias
 

Matte_

Medlem
13 maj 2010
49
0
6
Skelleftehamn

Bjarven50

Välkänd medlem
6 jan 2005
196
0
16
Bodträskfors
Grejen är att om den är för elstart så har du en uttgång som ska ligga parallelt med vxlströmen medans det finns en tråd ut för likström som ger ca 6v likström ... sen är det viktigt att skilja på jordarna mellan ikströms sidan och vxlströms sidan ... gjorde om en 95:ans xlt till elstart och det var rätt krångligt ... enklast är om du har en enkom för vxlström ... det brukar bara vara en tråd som ska ligga "parallelt" och en till jord då.

Hoppas du blev lite klokare.
 

Matte_

Medlem
13 maj 2010
49
0
6
Skelleftehamn
Har fått igång lyset nu, en ny lampa så va det lungt...min multimeter är tydligen för kass bara!
Är halvljuslamporna nå standardgrejjor man kan köpa på macken eller, har aldrig sett sånna förut?!

Hittade även vart dom två överblivna kontakterna hörde nu när jag monterade fatbar å styrhöjare, det va dom man kopplar in i bromshandtaget till knapparna för värmen å lampa. Den byglade var till helljuset så det alltid skulle vara på.

Nu återstår bara ett problem och det är att få liv i tum/handtagsvärmarna, dom gamla som satt på var det förmodligen kortis i eller åtminstone brott på slingan för dom va inte fina.

Trots nya värmare så är det dött, hatar att multimetern inte funkar som den ska!
Brukar det ta lång tid att få värme i handtagen om man har alustyre?
iofs borde tumvärmaren funka men icket, ohm mätte den å den hade ca14ohm om ja inte minns fel medans nya slingorna till handtagen låg under 1 ohm, är det som det ska?

/ Mattias
 

honda600e

Välkänd medlem
17 aug 2010
744
6
18
Märsta
Jag har för mig att jag i någon tråd läste att handtagsvärmarna inte fungerar på tomgång eller med avstängd motor.
om detta stämmer vet jag inte, men om det gör det så kanske det är det som är orsaken...

Edit..
hittade inlägget.
Sv: Motorproblem?
Angående handtagsvärmarna så går dom inte igång förrän efter ca. 2000-nånting varv, minns inte exakt, men dom ska iaf inte vara igång på tomgång.
 

Matte_

Medlem
13 maj 2010
49
0
6
Skelleftehamn
jaa, tänkte aldrig på att motorn kanske inte laddar nog på tomgång för att köra värmarna.
Ska prova med lite högre varv, hoppas det funkar!

Nån som vet något om halvljuslamporna?
Vart köper man dom och vad heter dom, har aldrig sett sånna förut!?
 

groban

Välkänd medlem
10 jan 2007
3.251
4
38
Skellefteå
Lamporna hittar du på OKQ8, ena är en H4 den andra tror jag heter HB4, borde även stå på lampan.
 

Matte_

Medlem
13 maj 2010
49
0
6
Skelleftehamn
OK, jo H4an är ju lugnt men jag blev lite fundersam på den andra eftersom
det inte stod nått logiskt på den och jag känner inte igen den...Tack!