di misständer!

empa

Välkänd medlem
9 apr 2010
126
0
6
Järpen/Söderhamn
Hej här egna sdi 07 som inte går som den ska på fullgas den liksom hackar i motorn som att den inte tänder hela tiden sen tycker jag att den tar sjukt mycket olja. En sista grej barna går det att ställa tomgången på sdin den känn lite hög 3.5k
 

exc

Välkänd medlem
3 dec 2004
834
1
16
Vännäs
Ett tips är att ta lös reedsen och rengöra dem. Hjälpte en kille som hade en som varken gick bra el. att få in backen( den dog )och åt stift. Rengjorde reedsen och han fick en ny maskin.
 
R

RevMan

rengjör rave ventlier coh reedventiler. Se till att det finns lite glapp i gasvajern. Tomgången justeras med tomgångsskruven som sitter melan spjällhusen. Sitter även en plomberad skruv där, rör inte den.
Efter justering av gasvajern bör man justera oljevajern också, någon här kan säkert leta reda på rätt mått, man ska få bort glappet i gasvajern för att mäta detta. Ski-doo verkstäder använder en lång liten kil som man sätter i gashandtaget för att få bort glappet.
Mångaoljepumpar kärvar lite och går inte tillbaka till nollläget, man kan sätta en liten fjäder mellan oljepumpsarmen och chassiet för att armen alltid ska dras tillbaka.

Försök hitta en bränsletrycksmätare att låna och mät bränsletrycket.
 
R

RevMan

glömde:
mät spänningen i batteriet och kolla så den laddar.
 

empa

Välkänd medlem
9 apr 2010
126
0
6
Järpen/Söderhamn
Okej nyemission tänkte höra hur mycket olja ska den dra på ett ungefär hade i 1 liter igår och åkte ca.8 mil idag och lampan tändes
 
R

RevMan

3-4% är noh normalt. enda sättet att mäta oljeförbrukningen är att fylla olja ända upp på absult plant underlag och tanke bensin på samma bensinpump tills den slår ifrån och på så vis mäta hur mycket olja den har tagit gämfört med bensin.
kör ur minst två tankar för att veta säkert.