• Forumet är nu uppdaterat och Tapatalk är tillfälligt avstängt. Läs mer här.

Byte av spänningsregulator Trail RMK 2008

Duetten

Prospect sledder
1 apr 2018
7
1
1
Umeå
Lamporna har gått sönder i tid och otid på min Polaris Trail RMK 2008 och jag är hyggligt säker på att det är spänningsregulatorn som är problemet. Mäter typ 19 VAC (och mer då man gasar!) på framlampan vilket nog inte är så bra på 12V-lampor. Problemet är att jag inte är helt säker var regulatorn sitter. På vänster sida, strax innanför fotstödet sitter nåt som ser ut som en regulator som sitter nitad i plåten. Där finns även ytterligare en ej ansluten kontakt in i samma kabelhärva. Om det nu är regulatorn så är det inte speciellt lätt att byta den då man knappt kommer åt att borra bort nitarna.

Mina frågor:
  1. Är detta regulatorn?
  2. Var hittar jag en ersättare?
  3. Vad är den ej anslutna kontakten till för? Tänkte man kanske kunde använda den för att ansluta utbytesregulatorn om man bara klipper kablarna till den befintliga? Det skulle underlätta montaget.2791227913
 

Drago

Semi PRO sledder
13 feb 2018
117
19
18
Den kontakten du visar ska väl sitta ihop med motsvarande kontaktstycke på inkommande, kanske kontakten bara åkt isär?

Annars kostar original 4010793 ca 1000:-
Skoterdelen såg jag har en för 599:- men de hänvisar till ett annat nr 4010794 men de kanske bara är kontaktsyckena som skiljer
 

Duetten

Prospect sledder
1 apr 2018
7
1
1
Umeå
Hej och tack för svaret.

Den vita kontakten som syntes på ena fotot har nog aldrig varit inkopplad. Själva regulatorn hade en svart kontakt som var inkopplad på kabelstammen men den kom inte med på nån av bilderna. Min tanke (kanske väl optimistisk?) var att elsystemet var anpassat för två typer av regulatorer där den vita lösa kontakten var ett alternativ till den som monterades. Vete sjutton vad den annars kan vara till då kablarna från den kontakten gick in i samma kabelstam som regulatorn var ansluten till. Jag har letat och letat efter ett komplett elschema för just min modell men inte hittat något som stämmer med min maskin. Ett korrekt elschema hade kunnat visa om min optimistiska tanke var rätt eller fel.

Angående montaget av regulatorn: Är det verkligen vanligt att man popnitar fast den? Det underlättar ju inte precis ett byte. Men å andra sidan sitter den då orubblig fast och jordningen torde blir bra.
 

Duetten

Prospect sledder
1 apr 2018
7
1
1
Umeå
Tusen tack! Elschemat kan nog blir bra att ha!

Blir nog till att köpa en ny regulator till veckan. Tänkte faktiskt låta den gamla regulatorn sitta kvar och montera den nya bredvid, det blir för bökigt att komma åt att borra loss nitarna på den befintliga. Det fanns gott om plats bredvid.

Den regulator du länkade till har tre kablar (men det kanske går att trycka dit en 3-polig kontakt ändå, ska kolla) men den som sitter på min maskin har bara två kablar så eventuellt satsar jag istället på denna:
VOLTREGULATOR
 

Drago

Semi PRO sledder
13 feb 2018
117
19
18
Den blir rätt, den andra är för elstart kom jag på.