besluts ångest

mikael.s

Välkänd medlem
2 aug 2004
274
0
16
36
sunnansjö
vad ska jag göra. jag är 17 nu ska fylla 18 och med det kommer kör kortet, såklart man vill han bil då också. men om jag ska ha bil kan jag inte ha skoter. och jag ha fåt sån besluts ångest. vad ska jag göra
 

Leif

Välkänd medlem
1 jan 2000
142
0
6
Lugn. De ordnar sig.
Jag hade samma beslutsångest för 25 år sedan. Men idag har jag fyra bilar och tre skotrar. Varav den nyaste bilen är en -04 och skotern en -05.

Jag gjorde så här:
Skotern hade jag redan, en ET 250. Den hade jag kvar och köpte en bil jag hade råd med. Inte mycket ska jag säga. En Ford Escort.
Året efter körkortet var bärgat så bytte jag en ny skoter, körde med den till jobbet, disco, polarna, bion ja överallt. Men bilen var avställd hela vintern.
Sedan på sommaren så körde jag bara bil. Likadant gjorde jag året efteråt. Sedan hade jag råd att byta bil och köra både bil och skoter på vintern. Numera kör jag både skoter och bil året runt. (Ska till DalaJärna 22-24 juli och tävla med skotern.)

Nu hade ju jag såna förhållanden att jag kunde köra skoter dit jag ville. Så det löste sig. Men har man inte dom förutsättningarna så skulle jag satsa på bilen. Skotern får du råd med. Förr eller senare.
Bilen är mycket viktig i dagens samhälle. Men körkortet är ÄNNU viktigare.
 

antic

Välkänd medlem
1 jan 2000
616
0
16
Luleå Sverige
norrland.legonet.org
Som jag ser det så har man ändå inte råd med den bil man vill ha, däremot kan man skrapa ihop till en duglig skoter. Bil för att komma från A -> B. Skoter för att att det är kul, och en oduglig skoter _är_ inte kul.

Men alla är vi olika, jag lägger alla pengar på skotern iaf. Kör skattebefriad -72:as compact :)
 
E

ejwbegysv

Köp en gammal 240 eller liknande som bil och satsa pengarna på en bra skoter..

Är kasst att köra omkring på en gammal skoter... men en bil ska du bara ha för att ta dig från A-B.

Och vänta med dyr stereo osv i bilen..
 

mikael.s

Välkänd medlem
2 aug 2004
274
0
16
36
sunnansjö
bilen är en calibra som är fett med ljud och styling på. jag känner han som äger den så han typ skänker den till mig. och skoter är en mxz 440 -95 men det är ju historien om försäkring som suger ur plånboken
 
E

Ej medlem/Inloggad

jag håller med om att du sak satsa på skotern, det är mycket roligare att ha en bra skoter... en bil är ett fordon man tar sig som sagt från A-B, skoter leker man me....
 
E

Ej medlem/Inloggad

Borge skrev:
Samtidigt kan man man ju inte av föräldrarna hela tiden..
nej det är sant många föräldrar sliter nog ont