Ac zr6000r hjälp!

LLLundmark

Medlem
29 jul 2019
11
0
1
24
lögdeå
Arctic cat zr 6000 r drar vatten
Hej!
Min arctic cat zr rykte (vitrök) extremt mycket och spikade vid gaspådrag. Tog av toppen o märkte att en o-ring var dålig. Köpte en pakningsats och bytte alla o-ringar i toppen. När jag sedan monterat och skruvat ihop allt så blev det ingen förbättring. Skotern verkar fortfarande ta vatten då de den fortfarande ryker väldigt mycket o spikar vid gaspådrag...

Har nyköpt skotern. Men förra ägaren hade råkat kört den varm så att den började dra vatten för han med.

Någon sam har någon idé?
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.644
802
113
Kramfors
Du kan ev ha klämt de nya oringarna när du skruvade på toppen. Om oringarna har svårt att ligga kvar i spåren så limma fast dem med snabblim superlim man lägger bara dit droppar runtom i spåret så oringen blir som punktlimmad. Ännu bättre är att limma fast dem med locktite sprayklister för packningar för då sprayar man både cylinderns hela packningsyta och topplocket de blir alltid tätt och oringarna klistras fast.
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.644
802
113
Kramfors
De är bara trula ner lite papper genom vevaxelskinkorna och suga upp det. Du vrider motorn tills du får ner papper där emellan och drar vsedan runt motorn ett varv och fiskar upp papperet. Gör om dills de är torrt. Du får hoppas den inte stått med vatten i vevhuset hela sommaren för då har lagren rostat så de blivit gropar i lagerbanor. Om så är fallet kommer den skära i ramlagren eller i de stora vevstakslagret.