800r cdibox (mulle)

E

ejwbegysv

Även jag fick min box uppgraderad på Summit -10, gick fin fint + tempmätare.
 

Swikberg

Välkänd medlem
3 okt 2008
762
0
16
söråker
vilken pipa funderar du på ? har själv en re 800 2010:a som ja höll på att optimera i variator mm toppfarten är inget å hänga i julgran men fick till mycket fint drag i den. dock så ville ja ha ut mer så ja beställde en spi pipa samt grenrör för nåt runt 7000 och kan säga att de är som att kasta pengar i sjön skotern maxa inte ens 100 efter ja satt dit de dock org bestyckad primär då! vikta ja på ca 5 gram var ja uppe i nästan samma toppfart som med org pipan runt 145. tyckte detta var konstigt så ja tog den till jungrens motorteknik i matfors och bänkade den där. skiftade piporna flera gånger dock satt grenröret på från spi men själva pipan såg man ändå ett roligt resultat spi pipan hade mellan 3-6 hästkrafter mindre än org pipan på toppen de enda positiva var vell att mellanregistret började något lägre så kan få lite bättre gasvar men kan säga de för dessa pengar är de absolut inte vär det. kan säga resultatet är med spi grenrör och org pipa topp effekt 150 hk och med spi grenrör samt spi pipa topp effekt 147 som bäst då körde vi ändå rätt många repor.

en annan rolig grej var att spi pipan var otroligt känslig på temperatur var otroligt svår att få den leverera var några repor den gv runt 100 hk endast förmodligen var pipan ej riktigt varm så han på jungrens avbröt några gånger han sa de själv att de är inget å ha dedär. medans org pipan levererade otroligt jämt nästan alla repor med den diffa runt 1-2 hästar men inge mer i jämförelse mot spi pipan som fladdra värre en fladdermössen.

om du gillar plöja ner pengar i trim satsa då på mild portning av motorn i stället och kör med org pipa den är riktigt bra byggd kan lätt hämta mycke mer på en sådan grej samt att de även blir billigare en vad pipan kommer kosta.
 

MrSup

Välkänd medlem
Swikberg: Jag har inte direkt valt nån pipa utan jag spånar bara lite i vad man kan göra.. men är det som du säger kanske de är helt meningslöst och satsa på en pipa. Jag har bromsat en F7 hos ljungren en gång i tiden. riktigt trevlig och duktig kille! får väl trycka dit ett par VForce3 reeds till och börja med. sen riva av cyllarna och fila lite :) den går ju bra som den går nu med variator kitten och drevningen men vill få lite bättre gassvar!
 

Swikberg

Välkänd medlem
3 okt 2008
762
0
16
söråker
jajamen :p jo junggren var otroligt trevlig och väldigt duktig :) skulle ja vara du skulle ja porta sätta i VForce3 å lite sånt smått å gott kan tänkas att grenröret finns de lite att hämta då dom gjort en liten grej org som stör mig lite är inbukningarna så man ska komma åt skruvarna lättare skulle vart skoj att kört en bänkning för å se skillnaden på att byta den för kan tycka ja känner efteråt då ja tog bort den att ja tappade lite gassvar !
 

Swikberg

Välkänd medlem
3 okt 2008
762
0
16
söråker
näe tvärtom tyckte de nya verka göra skillnad till de bättre har dock inga bänk resultat från de då de skulle ta lite för lång tid å stå där i bänken å byta mellan.

så ska du göra något på pipdelen så prova byta grenröret endast om du kommer över någon billig. hade vart skoj bara å få de bekräftat på en bänkning då ja inte kan säga exakt då kännslan inte säger allt ;)
 

_vaafaan_

Välkänd medlem
9 jan 2007
330
0
16
Norrbotten/pajala
verkar som att det blir bättre med cdi box moden iaf. även om det blev mkt annat snack =) jag har en cpi racing pipa på min. har inte provat med orginal kanske värt att göra det. hade bänkat om jag inte haft så långt till närmaste. dock så blir det nog ett 860cc kitt också till vintern :D
 

MrSup

Välkänd medlem
Swikberg: jag ska spana reda på ett grenrör om de kanske finns nått i staterna kanske till bra pris. vart köpte du ditt? och vad kostar de ungefär?
_vafaan_ ja de verkar bli bra med boxen. ursäkta att vi snackade lite annat men kul och veta erfarenheter om olika saker. Ingen av er som haft problem med remmarna?
 

_vaafaan_

Välkänd medlem
9 jan 2007
330
0
16
Norrbotten/pajala
de är lugnt kul att läsa lite om liknande skotrar och grejer jag funderar på själv =) min har har tagit en rem på ca 170-200 mil. och de är acceptabelt tycker jag.
 

Swikberg

Välkänd medlem
3 okt 2008
762
0
16
söråker
ja köpte mitt på peperformance i östersund grenröret gick på 2000 tror ja pipa runt 5000:- går garanterat få tag i de billigare ifrån staterna!
under hela tiden ja haft min så har den vart nerdrevad 2 kugg lilla drevet samt lite olika variatorbestyckningar men har på ca 200 mil bara skickat en rem så de kan ja tycka är helt ok den som sitter på nu har gått ca 100 mil men ser som ny ut ;)