Senaste material av Enterprise

  1. E

    Passar Tra variatorn ?

    Behöver köpa ny Primärvariator till min summit 600 -00 och har hittat en från en summit 700 -01 så jag undrar vad skillnaden kan vara mellan dom två? Det är olika id nummer på delarna när man jämför mellan variatorerna men annars ser dom ju lika ut.
  2. E

    honing av cylindrar.

    Brukar då hona med vanlig 2-t olja, fins det inte hemma så tar jag någon 10-30 växellådsolja..bara det smörjer så är det väll bra.
  3. E

    Tjutande rem

    Remmen tjuter när jag kör med min summit 600-00 . Jag har bytt motorkuddar linjerat variatorerna, rengjort variatorerna och ny rem men ändå tjuter den. När jag hade linjerat variatorerna så var skotern tyst,inget tjutande hördes men efter ett tag så kom det tillbaka och börjar efter 5000 varv...
  4. E

    Sådär, då var motorn stulen! Rotax 800 -02 (mxzx)

    Kanske bäst att köpa en gps sändare man kan gömma i skotern om man bor i lite större samhällen.. men dom är väll lite dyra..
  5. E

    Mått för inställning av variator mxz 700 -00?

    cc måttet ska vara 16.5 mm mellan skivorna , bakre måttet på primären ska vara 35.5 och främre 37 mm. alla mått +- 0.5 mm
  6. E

    Bensin

    Då ska vi väll inte ens nämna om hur "bra" våra vägar är här uppe.
  7. E

    Variator mått till enduro 700?

    På min ski-doo summit 600 är det 35.5 mm och 37 fram. 16.5 mellan variatorerna. samma gäller ski-doo mxz 700 -00 vet inte din modell men det kan vara samma.
  8. E

    Mikuni VM34 på Ockelbo 300, sachs 290

    Det fins ju en kort och ett långt insugsgummi och den korta är bäst att köpa då den längre spricker rätt så fort av vibrationer.
  9. E

    Bensin

    En del lovar att sänka skatterna på bränslet under valet.. Samma var det ju med den här regeringen men vad gör dom? jo det första är ju att höja bränsleskatten, så vem ska man lita på när alla bara ljuger och sen skrattar högt åt oss idioter som valde dom. Och nu när dom kom på att förbjuda...
  10. E

    Sådär, då var motorn stulen! Rotax 800 -02 (mxzx)

    Du känner inte igen något av det här då ? länka inte till annonser i forumet!
  11. E

    Bensin

    Aldrig..jag kör varje helg nästan och då blir det inte så farligt dyrt.. men bensinen är då på tok för dyr nu och jag fattar inte hur dom tänker där nere i sverige för dom menar på att vi ska åka buss och tåg,..enda problemet att det inte går bussar eller tåg var tionde minut, det kanske går en...
  12. E

    Sådär, då var motorn stulen! Rotax 800 -02 (mxzx)

    ja men är det en Rotax 800 motor på blocket från överkalix så är det ju lite misstänksamt.
  13. E

    Byta packbox på en sachs 290cc (1cyl)

    Du ska ju helst plocka isär motorn när du byter boxar för dom kan ploppa ut igen.. sen så är ju inte dom där motorerna så komplicerade att ta isär heller.
  14. E

    Styling av IQ 600RR!

    Du gav mej en ide hur jag ska måla huven till min summit 600 00 , cammo :D
  15. E

    Stryktåligaste skotern under 40k?

    En kompis har en artic snopro 440 och den hålller då inte för fem öre..skärningar mm stup i kvarten.