Senaste material av DaBoom

  1. D

    Oljepump Vmax 700 -98

    Jag undrar om olje smörjningen även smörjer vevaxel lagrena? Har nämligen hört något rykte om det men vet ej om det är sant. För jag hade tänkt att blanda i tanken istället pga att jag inte riktigt litar på lite äldre oljepumpar (den la av på min förra vmax). Så om ni vet så kan ni ju skriva så...
  2. D

    Problem med v-max 700 -98!!!

    Nu är det så att jag har en v-max 700 som inte varvar som den ska, den hoppar mellan 4500 och 6000 varv. Jag har kollat statorn och den va som den skulle. Och hade sedan in den på felsökning på yamaha center och där märkte dom att en packbox var helt slut så den bytte jag och den blev ju mycke...
  3. D

    Ingen komp på en cylinder [SX 700] -97

    enligt min yamaha återförsäljare så ska t.ex Snopro kolvarna hålla lika bra, bara man inte trimmar och håller på.
  4. D

    V-Max 700 -98 varvar max 5000 varv?!

    Ja som rubriken lyder så har jag en Vmax som endast varvar 5000 varv(max), den hoppar mellan 4-5000 varv. T.O.R.S skyddet vet jag att det inte är för det är urkopplat och och om det skulle vara det så skulle den inte varva mer 3500. Den tvärslutade helt plötsligt när jag låg på res, men i början...
  5. D

    Bromsproblem vmax 500

    Det kan ju även vara att du har luft i bromsslangarna? eller inget bromsolja i behållaren.
  6. D

    Glapp i växellådan vmax xtc 700 -98

    jag får tacka jag med:) men jag förstog nästan att det skulle vara så eftersom det bara är på dom med back!
  7. D

    Glapp i växellådan vmax xtc 700 -98

    Hej. Jag har funderat över precis samma sak som du, det är lika på min med och även jag har backväxel. Jag har känt på en utan backväxel och då är det inte ett sådant glapp? kanske har något med det att göra?
  8. D

    Effekt på en Mountain Max 700 -00

    I papprena står det 81 Kw iaf och det är ju 110 hk, men där brukar det väl häller inte stämma jämt. Men mellan 108-114 hk har jag hört att dom brukar ligga original.
  9. D

    Hastighetsmätare ur funktion?

    Nä för mej gick dä bra iaf. Spärrskaft, förlängare å 12:ans hyllsa:) Kolla så att inte växeln har kärvat ihop, det hade min gjort.
  10. D

    Quickrods från srx till V-Max -98

    Hej. Jag undrar om det är någon som vet om det är samma längd på rodsen på Srx och vmax 700 XTC. Finns det några enkla modifikationer så dom kan passa, om dom inte gör det?
  11. D

    Hastighetsmätare ur funktion?

    Den sitter under sekundär variatorn, jag hade samma problem som dej. Då skruvade jag bort dom 3 muttrarna på den där "växeln", och mellan den och drivaxeln sitter det en drivpinne och den var av så jag satte dit en liten spik istället och det har fungerat bra hittills.
  12. D

    nya kolvar yamaha MM 700

    Min yamaha återförsäljare rekommenderade också sno pro kolvar och jag hörde med en till motor affär som säljer lynx och artic och dom sa desamma, och dom har då funkat för mej iallafall och vet flera som köpt sno pro kolvar utan bekymmer, jag har en vmax 700 så det är ju lika motor som i MM 700.
  13. D

    Yamaha MM 700 -01

    japp jag kan garantera att det är T.O.R.S skyddet. Hade precis samma problem som dej. mixtra lite med gasvajern så löser de sej:)
  14. D

    Yamaha MM 700 -01

    Går den bra när du gasar och kör?
  15. D

    Yamaha + snö = dålig kombination

    Sxr, Xtc och viper går ju inte så dåligt utanför leden e om man har rätt kammar. Det är ju mest Srx och Sx. Känner några som har Srx och då har dom flesta 38mm matta och dom har aldrig klagat för dom är ju inte tänkt att gå i 1 meter puder heller.