SRX 700 -00

Boyen

Välkänd medlem
1 jan 2000
300
0
16
Kiruna
Har hört att chassit är extremt klent, stämmer detta?
Är det någon större skillnad på chassiena mellan srx oxh sxr?
 

Freerider1

Semi PRO sledder
1 jan 2000
55
0
0
Du har hört fel. Yamahas ProAction chassie (i princip samma på ALLA modeller med trailarmar från -97 till idag) hör snarare till dom absolut stadigaste på marknaden, trots att det har 8år (!) på nacken! En bra design kombinerat med på gränsen till överdrivet antal förstärkningar och popnitar, ger en robust konstruktion. Nackdelen är att det straffar sig lite på vikten (Kvalité väger...). Det som brukar ge sig är trailarmarna, och om man har otur även infästningen i fotsteget. Detta gäller dock överlag för samtliga fabrikat med trailarmsframvagn.
Hör ofta folk klaga på att en Yamaha "inte tål stryk", och jag fattar inte var denna substanslösa fördom kommer ifrån?? Jämför gärna själv t.ex. en 3-5 år gammal hårdkörd Yamaha med en "märke X" dito, och tala sedan om vilken som har klarat sig bäst chassiemässigt! Min erfarenhet är att Yamahan 9ggr av 10 är betydligt "tightare"!
(Observera att detta faktum inte betyder att man ska köpa t.ex. en SRX för att åka stadioncross, den är inte byggd för det, och man blir garanterat lyckligare på en 440 för just det ändamålet.)
 

Freerider1

Semi PRO sledder
1 jan 2000
55
0
0
>Är det någon större skillnad
>på chassiena mellan srx oxh
>sxr?

Nej, egentligen inte. Om du bortser från dom kosmetiska yttre skillnaderna, och allt som sitter extra för motorns skull (större kylsystem, osv.) så är skillnaderna som följer:

-Det gjutna aluminiumstycket längst fram på bulkheaden är annorlunda, dels för att få plats med trippelrören, dels har det kraftigare motorfästen.
-Brantare "fotplattor". SRX har den äldre typen, medan sx-R fick en ny, flackare typ.

Sen skiljer fjädringskomponenterna också, sx-R har längre stötdämpare runt om, samt något (1,1") bredare spårvidd. PGA det något lägre åkläget så har SRX:ens trailarmar också brantare castervinkel.

Till skillnad mot den allmänna uppfattningen, så ligger anledningen till att en SRX är tyngre än en sx-R, följdaktligen helt i den tyngre motorn och all kringutrustning som den kräver (pipor, kylsystem, YPVS motor, huv + buk, osv.).
Ett rensat SRX chassie utan motor och kylare, väger alltså i princip exakt samma som ett lika rensat sx-R dito.
 

indy400

Välkänd medlem
1 jan 2000
534
0
16
36
Östersund/Vigge
kan ju inte påstå att dom är hållbara, min kusin har en srx och den håller på och gå av på mitten den...började och spricka uti fotstegen och nu är sprickan långt upp i tunneln.....
 

keihin

Välkänd medlem
31 dec 1999
2.778
0
36
40
Skellefteå
[Uppdaterat: Senast editerat den 25-Dec-03 kl 00:55 AM (CET)]*Tråd rensad*
Frågan gällde inte huruvida ni gillade Yamaha eller inte...det finns andra trådar att diskutera det i!