Rulleåkning, tips!

Jolle9823

Ny medlem
19 apr 2018
2
0
1
25
Gävle
Hej. Skulle behöva fler tips för att få upp min maskin helt på rulle. Vill att den ska resa sig så enkelt som möjligt :/ Har en mxz 600. Nerdrevad ändrat klackarna i boggin och ändrat dämpare i boggin. Fler tips skulle uppskattas :)6CACFBD6-56CC-4803-942F-BCCB0BDD4E3A.jpeg
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.629
797
113
Kramfors
Nu har jag dålig koll på din boggi men om den har balataremmar som håller upp boggin i fram så slaka dem maximalt. Och bakre fjädring gör man mjukast möjliga. Trixet är att få mer tryck neråt långt fram i boggin och mjuk bak. Om dina framvagnsdämpare går att justera komp och retur så ställ dem i softast möjliga både komp o retur.
 

asker

Staff member
Moderator
9 jan 2005
14.083
886
113
Stora Blåsjön
Nu är det lite svårt att se exakt på bilden men den ser ut att vara förlängd. En förlängd kortboggie brukar tyvärr inte bli någon höjdare, ser heller inte ut att vara någon vidare matta på heller (kräver rätt före så du får bra fäste, mer och hårdare matta blir mindre känslig) Sen för att få en 600 att gå på rullen så gäller det att variatorerna är i toppskick och med rätt grejor i så du har bra backshift för annars kommer du bara kunna ha skidorna i luften en begränsad längd och bara så länge du håller full gas (gäller egentligen 800an också men är inte lika kännslig då det finns mer effekt.) Funkar det bra i variatorerna så kan man släppa av gasen och få upp maskinen igen när den håller på att gå ner och då kan man i princip köra så långt man vill på rullen.
Att göra som boost skriver att slappa bakre fjädern max gör bara maskinen okörbar, och kommer bara göra att boggien fiser ihop och det blir i princip omöjligt att kunna köra på rullen en längre bit. Den kommer initialt bli lättare att få upp skidorna i luften men kommer snart att tappa ner den igen.. men är variatorerne trötta och motorn saknar effekt så kan det tyvärr vara den enda lösningen utan att behöva göra något annat..