mattbyte mach 1-93

lindblom

Aktiv medlem
1 jan 2000
54
0
1
Hoj.

Du får på en 25-mm precis. Stenmarks Maskin Tärnaby har billiga predatormattor fullclipsade.

mvh
Peter, Mach1-X -92
 

forsberg_80

Medlem
1 jan 2000
16
0
1
"Lånar" lite trådutrymme eftersom jag har en Mach 1 XTC -93. Är det samma där, max. 25mm? Det står på stenmarks hemsida att gamla ski-doo XTC endast klarar 18mm mattor. Men det står inte hur gammla.
http://www.stenmarksmaskin.se/new_page_3.htm

Sen undrar jag vad som menas med fullclipsad? Är det någonting som man måste ha?

Jag är väldigt sugen på att byta till bättre matta, egentligen det största problemet med skotern att det är för dåligt fäste överallt. Men känner mig osäker på vilken matta jag kan montera. Viss ombyggnation är jag inte rädd för.

Tacksam för mer info.
 

lindblom

Aktiv medlem
1 jan 2000
54
0
1
Hoj igen.

Fullclipsad = metallclips i alla hål mot slidesen. Det finns även mattor med clips på var tredje. Skillnaden blir bättre kylning för slidsen då mer metall ger mer kylning mot snön.
Ett bra sätt att mäta hur höga kammar du kan ha är att såga till en plankbit lika bred som mattan och som går mellan kammarna, men som är lite högre än befintliga kammar, som du lägger ovanpå mattan och, med skotern uppallad snurrar du mattan baklänges med träbiten ovanpå. Så länge klotsen inte skrapar i vid drichjulen funkar matthöjden. Du forstätter med högre och högre träbit tills det tar emot. Då har du hittat den kamhöjd du kan ha. Det finns en artikel på Tordans hemsida :
http://www.tordsmotorservice.bd.se/art_nr1_00.htm

Lycka till