kylnings problem

mesijah

Aktiv medlem
1 jan 2000
50
0
1
umeå sverige
hej. nån som kan hjälpa en kille som inte har erfarenhet av polaris mek. jag ahr en polaris edge x 700 -02. och den läke rätt mycke kylarvätska. det droppar under skotern..kommer från baljan. men slangarna ja ser är det inget fel på. hörde att det fanns en elr flera slangar på undersidan motorn. nån som vet om det går att komma åt att vulka igen en spricka elr kanske rätta till slangen om den bara släppt??
tack så mycke för alla svar. inga svar kan va dåliga.för ja vet inte bättre själv tror ja. :)
mesijah
 

torbjorn

Välkänd medlem
1 jan 2000
2.526
9
38
Sundsvall
Det finns ju slanglagningssatser med några olika sorters tejp (brukar vara en vulktejp att lägga innerst och en skyddstejp utanpå). Säljs på OK bl a.
Men om det är frågan om en så pass ny skoter som '02 så bör man nog kosta på sig att byta ev skadade kylarslangar istället. Lagningssatserna använder man bara om det är omöjligt att få tag på en passande slang eller om det är frågan om ett gammalt härke där man inte vill kosta på en ny slang.

Jag skulle tro att ditt problem är antingen en slang som har blivit sönderskavd av nån anledning (kanske ligger an mot en vass plåtkant eller något), eller också läcker det vid någon slangnippel. Det kan bero på dåligt åtdragen slangklämma eller gjutkanter på nippeln. Om det läcker pga dåligt åtdragen slangklämma så brukar det läcka mest i kyla men hålla tätt när motorn är varm.

När det gäller att hitta var det läcker så brukar det ofta bli blågröna avlagringar (intorkat färgämne från glykolen) kring läckstället.