hjälp med Lynx Enduro 494 97

kmu

Medlem
11 jan 2005
44
0
6
35
Övertorneå
Hejsan, har endel problem med min lynx.
kan börja med en sak som inte är problem, utan det gäller höjjning av styret, ngn som höjjt en sådanhära skoter? behöver man förlänga allt när en 2" höjjare ska på?
Hur ser orginalbestyckningen ut till denna skoter?
vars får man tag i billiga mattor, finns inte många begagnade 220*28*30-32? :/
vad bör jag köra på för rem? har hört att det finns en som sägs vara bättre orginal.
tips på hur jag ska förstärka fotstegen, alla pratar om sprickor då jag inte har några (ännu iaf)
och sista funderingen är hur man ska få skotern högre dära bak? tycker den är för låg, och den är ställd på högsta läget. har en öhlinare, kanske dags att fylla den eller?

mvh Pär
 

_Jolle

Aktiv medlem
14 sept 2004
96
0
6
37
Skelleftehamn
www.teamfurious.se
På min 670i var jag tvungen att förlänga allt. skit lätt att höjja dock, ta bara en bit plattjärn och borra 8st hål i vardera ände för överfall och allt. Om du har möjlighet sätt gärna dit bågen från en racing också.
Fotstegen är inte det största problemet, däremot infästningarna för boggien är extremet svaga och bör förstärkas.
Boggiens svingarmar är också värd att förstärka upp i "sömmarna" samt länkaget.

Matta finns, 30mm challenger 320x38x30 otroligt bra bett i den mattan, men kostar därefter.
Om du ska höjja så monterar du bara dropbrackets.





En liten bild på hur det kan se ut. inte så bra men, den ända jag hade dock.
http://home.no/rizzlan/Mina%20fordon/Rave'n/Haveri/bild%20006.jpg
 

antic

Välkänd medlem
1 jan 2000
616
0
16
Luleå Sverige
norrland.legonet.org
Ska du förstärka ordentligt så måste du förstärka fotplattorna hela vägen fram till infästningen för trailingarmarna. Då måste man plocka bort bukplasten och borra bort nitar för fotstegen och lägga plåt hela vägen där. Jag la en trekantig aluplåt på undersidan från infästningarna bak till fästet för fotstegen, allt doldes sen av bukplasten.

Då hade jag redan fotstegsförstärkare på ovansidan där man står. Sen hade jag tryckt in kompaxel 10 mm i kantlisterna på fotstegen hela vägen fram. Tror att det ska gå in 11 mm egentligen.

Hade nån dayco rem ett tag, funkade inte. Originalremmen var bästa jag hittade iaf, inte så farligt dyrt, drygt 600 spänn. Räkna med att det går nån rem varje säsong, de är lite hårda på remmar TRA.
 

kmu

Medlem
11 jan 2005
44
0
6
35
Övertorneå
okej, vad kostar dropbrackets? är det nödvändigt att försärka fotstegen ovanför då?
jolle, en sån matta går på cirka 5000 va? ska ta och förstärka boggin då.
 

_Jolle

Aktiv medlem
14 sept 2004
96
0
6
37
Skelleftehamn
www.teamfurious.se
Låter bra det.
Vet faktiskt inte vad dom kostar, 5-6tkr kanske, dom är ju lite sällsynta på beg marknaden ocskå. så antingen kortar du ner boggien och köper en beggad 30 eller höjjer och klämmer i något ännu större.
Vet inte om lynx har dropbrackets, vet att polaris har men deras passar nog inte på lynxen. Gör egna, ganska enkelt, om jag inte minns helt fel så finns det även 2 trådar här på skoterleden då dom höjjde just en 670i och en 494a där det fanns fullt med bilder,mått och tips.
Lycka till med förstärkningarna.
 

kmu

Medlem
11 jan 2005
44
0
6
35
Övertorneå
okej. japp :) ska fixa det då. ingen som vet orginalbestyckningen?
hade på 35 när jag hämtade den från fjällen, la på 40 direkt men funderar starkt på att slänga på 45?
 

Perrrr

Välkänd medlem
1 jan 2000
376
0
16
38
Umeå Sverige
Tjenare, jag har en 494 -99 men bestycknignen borde ju vara densamma på båda, På min är orginal MJ (huvudmunstycket) 270 och 280, tror det är för -25 grader eller nåt sånt, har du köpt maskinen från fjällen så får du nog till att gå upp på MJ också, annars kan det gå illa. Gör som antic sa, förstärk hela fotstegen, ända fårn bakre boggifästet till fotsteget, och allra helst som han sa även trailingarmsinfästningen, jag har haft lite problem med den på min.

Jag höjde min boggie med ca 5cm, sänkte alla fästen och gjorde dropbrackets av aluminium till det bakersta. höjde även framvagnen 5 cm Jag har bilder på det jag gjorde men ingen stans att lägga upp dom, kan maila om du skickar ett PM. En renovering av dämparna sitter nog inte helt fel.
En 2 tums styrhöjjare är inga problem att få dit, jag fick dit 3" med orginalstyre utan att ändra nåt, nu har jag över 4" men med annat styre utan att förlänga, bara dragit om gasvajern lite.

då det gäller rem så kör jag på orginal, har inte haft några som helst problem med dom och tycker inte dom är så farligt dyra heller, ring till handlarn så får du veta vad den heter.
 

kmu

Medlem
11 jan 2005
44
0
6
35
Övertorneå
har nu bestämmt mig hur jag tänkt förstärka, jag gömmer en liten bakom plastkåporna längst bak på fotstegen, en hemma gjort av ngn slags hård plåt. sedan har jag beställt ett par sld som jag lägger på. borde nog hålla, eller vad tror ni?
 

Skotran

Välkänd medlem
1 jan 2000
671
0
16
Bjurholm
Det borde funka!!! :)
En annan fråga. om man vill förlänga gaswiren, går det då att plocka upp den lilla "fördelningsboxen" där wiren delar sig och byta ut biten till gasen mot en längre. :rolleyes:
 

_Jolle

Aktiv medlem
14 sept 2004
96
0
6
37
Skelleftehamn
www.teamfurious.se
Bromsslang kan du glömma att förlänga, utan det blir att åka till närmaste hydralfirma och göra en ny, kostade ca 400kr, för ungefär 150cm stålomspunnen med banjos.
Ge f-n i att öppna fördelnings dosan, brukar bara resultera i gashäng, köp istället snopros förlängningskit, monteringstiden är typ 5minuter och det kostar 200kr.