Batteri symbol blinkar. 2013 rmk 800

sommarvit

Ny medlem
14 jan 2011
1
0
1
Älvsbyn
Tjenare!
Har lite problem så här i slutet av säsongen,när jag startar skotern så blinkar och lyser batterilampan i displayen (har inget batteri så det är inte det som är felet ska inte sitta något heller).
Skotern går bra och lysena fram funkar utan problem har inte kollat bak ännu.
Är det någon som vet vad voltregulatorn ska visa för ohm för att vara hel?
Är det någon som har haft liknande problem tidigare är jag tacksam för lite input :) ?
Har letat på forumet om liknande problem men inte hittat, men det är ju mer än en tråd här, ni får gärna länka om ni hittat någon annan tråd som stämmer överens.
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.629
797
113
Kramfors
Jag fick nyss samma fel på min 2015 pro rmk felkoden sa för låg likspänning. I mitt fall brändes ecu datior upp pga att bränslepumpen gick för tungt och stannade tillslut helt.Men kolla felkoden för den ska ge en felkod som du hittar genom att trycka in bromsen samtidigt som du trycker fram koden med en av display knapparna.
I de flesta fall är de kondensatorn eller voltreulatorn. Man kan lista ut de genom att mäta spänninmgen ut ur den tvåpoliga lilla kontakten i påsen ovan variatorskyddet. Den kontakten kan man även stoppa in 12v ström från löst batteri för att köra bränslepumpen. Där ska de va 13,5volt på tomg och även på högre varv, de kan dock stiga till 14v vid 8000v och de är ok. Där hade jag bara 11,8v på tomg men 13,5v uppöver i varvtal.
Kolla även att inte bara den trepoliga svarta kontakten ut från voltreg åkt isär!
Funkar framlyset? Omlamporna exploderat är de fel på voltreg eller kontakten åkt isär.