Allmän information Piteå Snöskoterklubb

Status
Stängd för vidare inlägg.

Lynxfun

Välkänd medlem
2 feb 2009
2.926
2
36
Norrbotten
Fakta om Piteå Snöskoterklubb
År 1971, i skoterkörningens gryning, bildades Piteå Snöskoterklubb (PSSK). Klubbens ändamål har allt sedan dess varit att, som stadgarna lyder; "skapa acceptans för snöskotern tillsammans med övrigt friluftsliv".

En skotertur på fem mil, som för 30 år sedan var en väldigt strapatsrik tur på alla sätt och vis, är idag en skön och avkopplande sväng med pulka och matsäck.

PSSK ansvarar idag för ca 414 km vinterled. Underhåll och skötsel av de återstående 367 ledkilometrarna svarar de andra klubbarna i kommunen* för. Ledunderhållet sker helt och hållet på ideell basis. Naturligtvis så är det inget krav att man som medlem i PSSK måste vara aktiv, men helt klart är att ju fler vi är som delar på arbetet, desto lättare blir det. Idag behövs det inte en arbetsskoter för att dra de ledsladdar som finns.

Säsongen 1989/1990 uppfördes en klubbstuga vid småbåtshamn i Bergsviken. I år kommer stugan att vara öppen och bemannad, med försäljning av kaffe & fika till en billig penning den 21/3. Alla är hjärtligt välkomna, med eller utan skoter.

Att varje skoterägare är medlem i en skoterklubb får väl anses vara ganska självklart.
Tyvärr så känner inte alla så!
Den positiva trenden som klubben haft genom åren har vänt vilket är tråkigt men vi arbetar aktivt för att stoppa den. Bla så får varje medlem en värde check ( läs mer under medlemsrabatter).Till 2006 gjorde vi om sättet att räkna medlemmar. Från att ha räknat varje person i en familj som en medlem så räknar vi nu en familj som en medlem.

Medlemsavgiften är uppdelad i två kategorier; enskild medlem och familj. Kostnaden för enskild medlem är 150:-/år och för en hel familj 200:-/år.

Under säsongen får alla medlemmar ett medlemsblad som vi kallar DPM, där skrivs om kommande arrangemang, möten, nyheter och ev. medlemserbjudanden.

Ett av våra arrangemang under säsongerna kommer t ex att vara utflykts- & grilldag i Svartlidenstugan där alla kan träffas för att i trevligt sällskap ljuga lite för varandra om hästkrafter o dyl.

Alla de andra evenemang som händer finner ni under evenemangssidan.

Tack alla nuvarande och tillkommande medlemmar , kom ihåg :
" Tänk först - kör sen"

* Alterdalen, Koler, Långträsk, Rosvik, Sjulsmark, Storsund och Trundön.

Mer information hittar du på www.pssk.se , välkommmen dit för en mer utförlig rundtur!
 
Last edited:
Status
Stängd för vidare inlägg.