Senaste material av VikHe

  1. V

    vilket moment? zr600 -98

    Enligt ett papper jag har fått av en åf ska topplocksbultarna på en -98as ZR600 dras med 1,8-2,8kg-m. Cylindrarna ska dras med 4,0-6,0kg-m.
  2. V

    Hur koppla in Nödstopp?

    Finns ett enkelt sätt att kontrollera det på.. som redan nämnts i tråden. Koppla bort båda(räcker med ena iofs) kablarna från tändningslåset, går det att starta skotern då så ska man koppla in nödstoppen på det sättet du har gjort, förutsatt att nödstoppen är av slutande typ. (sluter när man...
  3. V

    Erfarenheter av zrt?

    Kolla hur insugningsgummina ser ut.. Kostar bara 1000kr/st original. Min kan vara rätt tung att dra igång när det är kallt, men det har nog att göra med vilken olja man kör på också. Och som sagt, kolla så att det är torrt under vattenpumpen..
  4. V

    Sjunkande varv, men bara på mätaren...

    Skulle tro att det är själva mätaren som sagt upp sig.. frekvensen från motorn lär inte ändras iallafall :P
  5. V

    Går bara under 2500varv

    Kolla statorn. Hör med åf för att få värden och kopplingsschema.
  6. V

    zr 600 EFI -98 tändningsproblem

    Har du kopplat ur gashängbrytaren? Bygla kontakterna vid förgasarna eller vid styret. Annars kan det vara statorn som inte är riktigt frisk.
  7. V

    Gnist & Tändproblem ZRT-600 ( 95 - 98 ) ?

    På elschemat för 1996 ZRT och Thundercat står det: 5000 Ohm high voltage resistor in each sparkplug and each spark plug cap, to reduce RFI emissions. Så det låter som att det ska vara så :) Har du kontrollerat jordningarna?
  8. V

    Lamp Problem

    Kontrollamporna för oljenivå och vattentemperatur ska lysa när du startar skotern för att man ska se om dom är trasiga. Dom ska slockna efter några sekunder.
  9. V

    AC bEFI

    Ja, precis så fungerar det :) Givaren innehåller nån form av bimetall-termostat skulle man kunna misstänka, som sluter mot jord när temperaturen överstiger 90 grader eller vad det är. Alltid kul att lära sig hur saker fungerar :)
  10. V

    AC bEFI

    Jag skulle tro att det är precis som du tror, fast tvärtom. :D nummer 14 är för varningslampan, och 23 till EFIn. Om du kopplar ur givaren skulle jag också tro att den tror att motorn är kall hela tiden. Kall borde den gå att starta, men sen när den blir varmare och EFIn fortfarande ger fet...
  11. V

    Ohm värden på en Zrt 600 - 96

    Enligt dom papper jag har ska värdena vara 26 och 480 Ohm, så det stämmer ganska bra. För att koppla ur "gashängbrytar-funktionen" måste man bygla Svart och Svart/röd på kontakten som går till styret. Om man bara kopplar ur dessa kontakter kommer den garanterat inte att starta :) Nackdelen...
  12. V

    Instruktionsbok till ZRT 600

    Har fått tag på instruktionsbok och elschema hos en återförsäljare. Det jag funderade mest över var väl hur man skulle justera olika saker och så, men det löser sig nu :)
  13. V

    Instruktionsbok till ZRT 600

    Jag letar efter en instruktionsbok till en ZRT 600 -96, antar att det är gemensam för alla modeller det året, men inte säker. Om det är någon som har en instruktionsbok får den personen väldigt gärna scanna in och maila till mig :)
  14. V

    Död ZRT800 -95

    säkerhetskontakten i gashandtaget kanske? prova koppla bort den och se om det går.