Senaste material av koffe

  1. K

    Dieselvärmare i Bamsepulka

    Jag går i tankarna att installera en dieselvärmare i våran bamsepulka. Är dock lite osäker på vilken värmare jag ska satsa på samt hur installera på bästa sätt… Någon som gjort detta nyligt ( i en bamsepulka eller annan pulka) och har tips och idéer.?
  2. K

    Ställa variatorn / ta bort remmen viking rs

    Kanon, stort tack för svar!
  3. K

    Ställa variatorn / ta bort remmen viking rs

    Okej, men det jag ställer då är väll på sekundären? problemet kommer från primären. Innan sekundären ens hoppat in på tomgången. kan man ställa primären på något vis med?
  4. K

    Tjutande ljud primären vid tomgång

    Har en viking rs-06. Primärvariatorn tjuter högt på tomgång. Blir tyst så fort man gasar lite så den nyper tag om remmen.. någon som vet vad detta kan bero på? Går fint i övrigt.
  5. K

    Ställa variatorn / ta bort remmen viking rs

    Ja okej, tack för svar, dock är mitt stora Problem nu att primären tjuter på tomgång rätt högt. Blir tyst så fort den nyper tag i remmen.. nån aning vad felet är?
  6. K

    Ställa variatorn / ta bort remmen viking rs

    Byta själva remmen va inte så svårt märkt jag nu, bara lägga i bromsen å trycka/vrida in helixen. men går de ej att ställa skivorna med en skruv? Jag har ett tjutande ljud från primären då den står på tomgång, försvinner direkt när jag gasar så den nyper tag i remmen.. vad kan det vara?
  7. K

    Ställa variatorn / ta bort remmen viking rs

    Vet nån hur man ställer remmen på variatorn på en viking rs 2006? Hur gör man för att ex byta remmen? Måste gå att slacka på den på något vis?
  8. K

    Polaris 120 barnskoter startar ej!

    Okej, men då ska jag ta lös förgasaren helt och plocka isär den då? Hur och vad ska jag rengöra den med?
  9. K

    Polaris 120 barnskoter startar ej!

    Tack för svar, har aldrig rört en skruv på barnskotern så har dålig koll på de delar du just nämnde..
  10. K

    Polaris 120 barnskoter startar ej!

    efter att tanken stått tom under sommaren här så är den snudd på omöjlig att få igång. någon som har en idé på vad göra? Har fyllt tanken med ny soppa. Stiftet har bra glöd. Den hoppade igång en snabbis på full choke men dog några sekunder senare. Därefter tvärkört. Tacksam för svar.
  11. K

    Rs Viking problem

    Va ut å körde på med varmluftspistol och då hoppade gasreglaget till. Därefter gick den klockrent igen.. Stort tack för hjälpen 😊🙏🏻👍🏻
  12. K

    Rs Viking problem

    Tack för svar. Den går okej på tomgång, men så fort jag rör gasen börjar motorlampan lysa samt varningslampan blinkar tre ggr rött i stöten och skotern misständer å går ej framåt. Den står nedanför en slänt på gårn så kan tyvärr inte få in den i varmgaraget😬
  13. K

    Rs Viking problem

    Har en rs Viking 06 som gick klockrent igårkväll. Stått ute i lite regnrusk inatt och nu går den risigt vid start. Motorlampan lyser samt varningslampan blinkar. kan de va bara ett stift? Eller tändspolen? Vad tror ni? Ska börja felsöka imorn. Tacksam för tips.
  14. K

    Polaris 120 - Koppla in batteri

    Tack för svar, hur och vart smörjer jag slungkopplingen? Finns ingen fettnippel vid drivaxeln som jag sett tyvärr..kan du speca lite mer vart på vevaxeln jag bör smörja? Någon speciell olja till kedjan?
  15. K

    Polaris 120 - Koppla in batteri

    Lånar tråden en sväng då jag precis köpt en polaris 120 till grabben, hur är det med service på dessa? Vad bör man göra löpande förutom fetta in på nipplarna samt byta olja å stift?