Senaste material av kallefant

  1. K

    Lossa boggiehjul

    Tack! Bra tips båda två!
  2. K

    Bärgning?

    Väldigt värdefull info. Tackar!
  3. K

    Bärgning?

    Tack för alla svar. Jag hade inte räknat med att det skulle finnas någon firma som byggde sin verksamhet på hembärgning av trasiga skotrar, men nog hade jag trott att det skulle finnas någon local som kunde tänka sig att tjäna några tusen på att dra ned en skoter från fjället. Själv hjälper jag...
  4. K

    Lossa boggiehjul

    Hur tar jag bort ett boggiehjul från en axel? Själva lagret har satt sig och jag vågar inte dra hur mycket som helst i hjulet (eller tål plasten det?). Finns det avdragare som kan greppa i lagerbanan? Eller måste jag skrota hjulet för att komma åt?
  5. K

    Bärgning?

    Tack! Det var värdefull info! Men nej, jag åker själv, jag har ingen att åka med och det är som det är. Jag är fullt medveten om risken och är beredd att ta den. Tycker bara det är lite märkligt att det finns så lite organisation kring detta, för det är knappast ovanligt med haverier? Jag bor...
  6. K

    Bärgning?

    Tack, bra tips. Det har inte hänt nåt, men jag tänkte OM det skulle hända. Bra att vara lite förberedd.
  7. K

    Bärgning?

    Hur gör man om en skoter havererar längs en led, finns det nån firma som hjälper till med bärgning? Eller brukar verkstäderna vara behjälpliga med det? Jag betalar gärna för hjälp, men det vore bra att veta vart man hör av sig. Gäller i första hand Jämtland och Härjedalen.
  8. K

    Hur montera extra boggiehjul

    Finns det någon tumregel för hur extra boggiehjul ska monteras? Jag tänkte främst på hur högt/ lågt de skall sitta. I jämnhöjd med slidesen eller mycket lägre? Det är en Polaris Ultra Touring -97, om det spelar roll.
  9. K

    Vad gör man med kasserad matta?

    Jättebra tips! Tack så mycket.
  10. K

    Vad gör man med kasserad matta?

    Har nu bytt matta för första gången och har därför kvar en utsliten, som jag inte vet vad jag ska göra med. Tar återvinningscentralen emot sånt? Eller någon gummiverkstad?
  11. K

    Matta - Original eller Camoplast?

    Tack för infon! Då blir det originalmatta, känns lite mer korrekt.
  12. K

    Matta - Original eller Camoplast?

    Jag ska byta matta och har kommit över både en Yamaha originalmatta och en Camoplast med jämförbara mönster. Vilken ska jag sätta dit, vilken håller bäst? (38X307X32 och V-Max 700, om det har betydelse.)
  13. K

    Skidorna - Hur justera styrningen?

    Tyckte riktningen på skidorna såg märklig ut och det visade sig att de pekar en aning utåt, dvs det som på bilar kallas toe out. Hur SKA det vara, ska de vara helt parallella? Det är en Yamaha Vmax, för övrigt.