Senaste material av Jonte

  1. J

    SXViper 800?

    Fredrik Granberg http://www.skoterleden.net/servlet/se.medialeden.news.ShowServlet?Id=934&NewsTable=News det var den killen han menade. han körde i finland på söndag. Han sa att det var en 800 orginalt som var trimmad.
  2. J

    SXViper 800?

    Min kompis påstår inte kusin.
  3. J

    SXViper 800?

    Min kusin påstår att det finns SXViper 800. men jag tror inte det. eller jag är ganska säker på det. Han säger att hans kusin har en och att han såg en på en tävling igår. Å han säger att dom inte är trimmade.
  4. J

    Förlänga boggien?

    [Uppdaterat: Senast editerat den 17-Nov-03 kl 00:00 AM (CET)]Från 307 till 383...hemmagjort är stadigare än köpes.
  5. J

    mountain max vs rmk..!

    RMK! Inte ens värt en diskussion.
  6. J

    Hästar på en RXL?

    SKÄRPNING! Ingen originalmotor har mer än MAX 105 hästar, allt annat är BS! 01:motorerna hos 650 låg på ca 95, sen steg det något när 02:orna kom (både 650 och RXL har "samma" uteffekt.
  7. J

    ZR 600 -98

    Kan avråda ifrån ZRen. En bekant hade en -98EFI tidigare och den käkade remmar, gick orent och allmänt svagt. Haveri på en kolv kom när mätaren stod på 450 mil. Köp nåt annat, typ Yama om du bara ska köra och inte gillar att skruva... Det var min åsikt, skaffa dig du en egen, men se till att det...
  8. J

    regular

    [Uppdaterat: Senast editerat den 16-Oct-03 kl 09:30 PM (CET)]Så länge du tankar i kära gamla svedala ska du ha den i "premium"-läge! Ingen skit-sås i sverige inte... Vilken årsmod är det på maskinen?
  9. J

    mountain max -01 effekt

    Om den ökar nåt alls (bromsningar av sr mfl.) så handlar det om max 2-3hk. Däremot kan den mycket väl sno några hästar istället. Det du vinner är vikt och ljud. Trippeln skriker med tom burk...
  10. J

    mc 800-01

    [Uppdaterat: Senast editerat den 14-Oct-03 kl 09:30 PM (CET)]Väger den inte lite mer än de andra djupsnömaskinerna. Har för mig att den ligger torr kring 230. Har haft en och kan intyga att den har en skithärlig motor som dessutom går grymt billigt. Åkte snabbt på led på 1,8l/mil. Däremot är den...
  11. J

    Tål en XLT-motor 9000rpm?

    Oskriven tvåtaktslag: Motorn är konstruerad för de hästkrafter och varv den har i original. Alla avsteg därifrån innebär omedelbart försämringar eller försvagningar på någon eller några punkter. Mitt råd, låt bli. Byt upp dig = billigare i längden!
  12. J

    Lynx nya 550 motor

    Vill ha åsikter om Lynx nya 550-motor som sitter i bla 5900ST. Bränsleförbrukning? Pigg/slö? Annat av värde?
  13. J

    Pipor polaris twin 800

    Funderar på pipor till min pol twin 800-01. PSI el SLP. Nån som vet ungefär hur mkt man brukar bestycka upp med singel resp. twinpipor. Jag har grymt låg förbrukning nu och jag är rädd att den skjuter i höjden vid ett pipbyte. Nån som har erfarenhet?
  14. J

    hur hårt ska man spänna en matta.?

    RE: hur hårt ska man spänna en matt Det behövs inga vikter eller sånt tjafs. Det enda man bör tänka på är att det enklaste sättet att förlora hästkrafter i backen på en skoter är att spänna gummisnodden för hårt! Alltså, som en ovanstående sa: Spänn precis så löst att den "just så pass" inte...
  15. J

    Boggiehöjning..

    Spara slantarna eller tanka för dem. SRVn är inget att bygga vidare på. Om du nödv. ska göra nåt åt den så tycker jag att du vänder dig till nån kamrat med lite fantasi och några handverktyg så blir det hela mkt billigt. Lycka till!