Senaste material av BiffBison

  1. B

    Ski-doo som ej tänder

    min mach z-99 gjorde så och då var det cdi´n som pajjat helt utan anledning...5300kr!
  2. B

    var då?

    Jag vore väldigt tacksam ifall någon vet var man kan köpa en statorplatta till min mach z-99. original kostar 3800:-. Har hört att de ska vara billigare i Norge. är det någon som vet något? Pirat eller original.
  3. B

    vet någon ohmvärdet?

    Vilka ohmvärden skall det vara när man mäter storn på en mach z-99?jag har mätt upp tre olika värden : 30ohm, 34ohm och 0.3ohm. vet någon vilka värden man skall ha?
  4. B

    svänghjulet????

    Är det någon som vet hur muttern som håller svänghjulet på min mach z är gängad. medurs elr moturs? jag menar den stora muttern i centrum (30 mm hylsa). Den sitter ju liksom rätt hårt...så man vill ju inte pajja något genom att dra åt fel håll! Danne
  5. B

    Felsöka

    Finns det någon som vet om man kan felsöka statorplattorna eller om man kan felsöka en CDI box? I såfall hur går man till väga då?
  6. B

    Vevaxel

    ok. fast nu vet jag ju inte riktigt om det är något fel på den. men det lutar åt det eftersom det inte finns mycke annat kvar att kolla....
  7. B

    Vevaxel

    jo han är duktig men han har tydligen väldigt fullt upp just nu. och det är ju ändå en liten bit dit. och han använder nog dyra ski-doo reservdelar, typ lager som skf kan göra!
  8. B

    Vevaxel

    Jag misstänker att de är något fel på vevaxeln på min mach z. tänkte försöka ta och kolla den å ev lämna in vevaxeln för rep. är det någon som har några tips angående sånt här? eller någon bra firma runt luleå? Tack på förhand!
  9. B

    Less

    allt nerplockat igen. hittar inget märkligt någonstans. blir nu att kolla upp vevaxeltätningar om det nu kan ge något. går på alla cyl iblnd men varvar bara 6500-700 varv och bluddrar å ryker. hjälp!
  10. B

    Less

    Jag misstänker nu skarpt att det är så att den får lite väl mycke olja. den ryker massor även varm, och stiftproblemen är tydligast då det är kallt(kanske bara då.
  11. B

    Less

    Man blir ju inte lite less! Har en mach z-99 som jag nyligen kostade på nya kolvar mm då den hade "snöskurit". Den dödade stift eftersom kolvarna var repiga. med nya prylar gick den fint. men i helgen skulle man ut å gasa i nysnön... och den rackarn började släcka stift igen! kollade kolvarna...
  12. B

    Mach z klar!

    Min mach z-99 har strulat nu en massa, surade stift som f-n! det visade sig att det var 3st "snöskurna" kolvar som var problemet! dvs vatten i bensinen som gör att kolvarna går tort. så nu blev det en massa skruva, nya kolvar, nållager, packningar+ att jag servade allt som gick när motorn stod...
  13. B

    Nikasil

    är det lönt att låta någon hona en repig cylinder eller måste man lämna in för omfodring? någon som vet någon som gör det runt luleå eller vad det kan kosta?
  14. B

    Billiga kolvar?

    var köper jag mach z kolvar (original) billigast???
  15. B

    Summering problem mach z

    felet lokaliserat! tre repiga kolvar! (jättekul....) tips på var man kan köpa billigaste originalkolvarna? tipsa mig!