Vmax 600 som blir gradvis slöare

charlie_one

Välkänd medlem
14 mar 2006
360
0
16
Norrbotten
Har en vmax 600 twin -94 som blev gradvis slöare o slöare och bara "brölade", då den bara började orka gå i ca 40 km/h så ringde jag efter släp.:(

Kan detta vara en följd av en utsliten oljepump eller kan det bero på skräp i soppan nånstans eller kanske tjuvluft ¿ :hmmmm2:

Jag ska ta ett kompprov på den idag , men jag hörde inget onormalt skrammel eller rassel från motorn under tiden jag hadde den igång och jag körde den upp och ner från släpet samt in i garaget.

Smörjer oljepumpen något annat i motorn eller blandar den bara in oljan i motorn, tänkte om man får något annat problem om man bara skippar pumpen och blandar oljan direkt i soppan ¿ :confused:
 

Pitabroed

Välkänd medlem
7 nov 2005
3.254
77
48
Övik
Kan vara tändplattan som är lös, då brukar den gå sämre och sämre och till slut inte alls
 

charlie_one

Välkänd medlem
14 mar 2006
360
0
16
Norrbotten
Ska ta upp kåporna och kolla det, tog komp prov idag och den har fortfarande 10 kg i komp på båda cylindrarna, så det kanske inte är något oljeproblem åtminstone.

Är det nån som vet vart man kan hitta en sprängskiss eller en manual över förgasarna i denna, den har "platta" trottlar, vet tyvär inte ens vad det är för typ, men det är då mikuni gasare.
Kan ju inte skada att man vet vart sakerna ska om man tappar ut nåt ut gasarna, om man behöver skruva isär dom för rengörning.
 

charlie_one

Välkänd medlem
14 mar 2006
360
0
16
Norrbotten
Efter intensivt skruvade och pillande i både tändning, gasare och en massa därimellan, med både blodiga knogar och dom flesta fula ord på svenska plus en massa på diverse andra språk :mad:, så hittade jag felet.

Jag lovar att nästan hela repertoaren av fula ord kom en gång till, felet var en sönderärgad och urbränd tändstiftshatt :argh::argh::argh: , den såg som ny ut på utsidan, det var först när jag lös in i den med en lampa jag hittade felet.

Tack ändå för tips och sprängskisserna !!!!!!!