Viper

Heimdall

Medlem
1 jan 2000
46
0
1
Bollstabruk
Tjena.

Jag funderar på att köpa en Yamaha Viper -02. Jag har själv aldrig kört en, så jag vill veta för och nackdelar av er som har testat den.

Har hört att bl.a. SRX inte är något vidare att köra utanför leden i djupsnö. Är det samma sak med Vipern?

Hur är köregenskaperna på den allmänt?

Alla synpunkter om maskinen är av intresse!
 

Dave

Välkänd medlem
1 jan 2000
104
0
6
Sveg Sverige
[Uppdaterat: Senast editerat den 15-Jan-04 kl 09:22 PM (CET) av keihin (admin)]Men du vill veta om den?! Det är en skoter som är extremet skön efter led.!! Hur stabil som helst! Sen är det inte den bästa i lössnö men jag har 38 matta på å då går det bra.. Den skönaste och mest lättkörda skoter jag kört är den, och nackdelen är ju den att den inte är byggd för lössnö original, men med rejäl matta så.. Känns inte för tung heller för att vara en 700cc Trippel, Sen är det en driftsäker skoter, som har en fin, mjuk gång i motor..Du blir garanterat nöjd med Vipern, låter GUDOMLIGT och är snygg och gåår hårt!! //Dave
 

Ante_J

Medlem
1 jan 2000
22
0
1
Efter led är Vipern otroligt underhållande, känns lätt och smidig, för varje tur jag tar så gillar jag skotern bara mer och mer.

Men att den inte funkar i lössnö håller jag absolut inte med om, den gör absolut inte bort sig i djupsnön, men visst den är ingen hi-mark summit 800 men för att vara en kort sportmaskin tycker jag att den går riktigt bra i snön. Jag kan inte motivera en 38`as matta, original fullblocksmattan tycker jag gör ett ypperligt jobb, men gillar man att klättra i berg uppe i fjällen kanske det inte är en sån dum idè.

Och jag vill också gärna nämna 700cc trippeln, den är helt gudomlig med sitt härligt sköna gassvar samt fina effektkurva.
Att den sedan sjunger fantastisk är heller ingen nackdel.

Vipern är en driftsäker, underhållande maskin som trivs nästan överallt. Du blir inte besviken.
 

nord_man

Välkänd medlem
1 jan 2000
240
0
16
Nordingrå sverige
nää det går inte att bli besviken på vipern.
enda saken som är lite irriterande är att den är lite låg i boggin. men det är inget man tänker på allt för ofta. kan man köra i lössnö så är det inga problem med vipern.du kan inte bli besviken.
 

kapten_

Aktiv medlem
1 jan 2000
78
0
6
Hedemora Sverige
Köpte min Viper i vintras och jag kan då inte komma på ngt negativt med den ,skulle vara lite för tamt motorljud då,men det e ju lätt botat med en slutburk eller trippel pipor, föll för MBRP:s slutburk och nu sitter en sådan monterad och jag tycker att den vart lite rappare i gensvaret i motorn och den låter ju för ##### gulligt numera. Underbart chassie och den klarar utan problem att driva dubbla 100w lampor så lyset e det ju inte heller något fel på,bästa maskinen jag har kört hittils. Jag kommer inte att byta på väldigt länge. :7
MVH/Robban
 

mrsxviper

Aktiv medlem
1 jan 2000
56
0
1
sundsvall Sverige
hejsan

viper är en fin maskin
en liten sak bara är att
om du tycker att den låtewr tamt
så köp ej någon slutburk

har gjort lasermätning och kan då säga att mbrp burken inte ger något mer snarare sämre acc,då tycker jag att du ska sätta på piper istället
jag testade med slp,hauk
hauk piporna är outstanding

men det är ju klart kostar ju lite mer
jag slängde även på ett heelclicker variatorkit + att jag bytte mattan till en 38mm
har provkört lite mot srx700,rave800,f7,prox800 och dom hade då ingen changs om jag fick fäste

helt enkelt kannon maskin