varför höja boggien?

j-son

Välkänd medlem
18 jul 2006
1.157
4
38
33
Hej! Tänkte höra mig för varför alla ska höjja sin boggie? Tänk efter, Höja boggien? Vem är det som kommit på att det ska heta så, om man vill ha en högre skoter kan man väl för tusan inte höja boggien!? Då blir den ju bara lägre! Det borde ju heta att man Sänker Boggien, man kan ju inte höja boggien. Höjer man boggien så kommer den ju bara längre upp i tunneln. Sänker man ner boggien så kommer den ju längre från tunneln vilket resulterar i att skotern blir högre, då har man väl absolut INTE höjt upp boggien!?
 
R

Robin

jo det är så som du säger men de flesta säger att höjja just pga att det är lättare att förstå om mna förklarar till någon annan... många som blir förvirrade om man säger: "ja ska höjja skotern, så ja tänkte ta å sänka boggin" tex...

lite onödig tråd menmen :D
 

j-son

Välkänd medlem
18 jul 2006
1.157
4
38
33
Men då kan ju jag ta och byta tillbaka då! Frånochmed nu så säger alla att det heter sänka boggien. så där, då var det gjort :)
 

emmes

Välkänd medlem
1 apr 2006
252
0
16
Men om Man vill HÖJA SIN BOGGIE så kan man ju göra det men man höjjer ju inte allt liksom du höjer ju bara bakdelen fast sänker den fram?!