Senaste material av krappen

  1. K

    Åldersavdrag på matta

    körde sönder min matta för ett par veckor sedan och Svedea stod för 80% av kostnaden. Så 20% ålders avdrag på en 5år gammal maskin med 140mil på mätaren.
  2. K

    simmons flexi skidor gen3

    Ägde en summit xm för ett antal år sedan, som hade flexi gen3 monterat när jag köpte den. Dom är ju breda så dom bär bra. Gjorde mig av med dom efter ett par mil. Jag upplevde dom som tungstyrda så in i H-vete och allmänt otympliga.
  3. K

    Vibrerande Freeride 850-2019

    Dom gör så 850etec, den vibrerar mindre när du höjer varven ?
  4. K

    Pickup eller släp

    Vw transporter rymmer med lätthet 2st långa maskiner utan sleddeck, bara att hänga ut skidan på ena maskinen utanför lämmen. Har själv gått från kåpsläp till pickis. Har en 5 sittsig t5a 2.5tdi. Rymligt att lasta grejer i baksätet. Lätt att lasta med ramp. Jobbigare att frakta rampen utan...
  5. K

    Kan man köpa installation av trim på skotern?

    https://shop.mtnprod.se/ Ta kontakt med Patrik han både säljer och monterar/justerar. Och bor i Luleå så full pott👍
  6. K

    missljud från variatorn

    Kolla rullarna i sekundären dom har en tendens att bli kex.
  7. K

    2021

    Har klivit på en alpha den här säsongen från en brp 850. Hela drivlinan på alphan måste vara så mycket effektivare för jag upplever precis samma som Soldi. Alphan bara matar och bygger fart som inget jag kört tidigare.
  8. K

    Variatorkit till -16 m8000

    https://shop.mtnprod.se/produkt/smp-bmp-variatorkit-800-800-2016-17/ Patrik på Smp har bra grejer👍
  9. K

    Sidewinder 153 vs summit 850 154

    Yamahan hade betydligt lättare för att gå varm både med och utan pulka mot summiten som jag endast fick att varna en gång på 3 vintrar och då var det puckel led i hårt före med en 5åring framför mig och resten av familjen i pulkan.
  10. K

    Sidewinder 153 vs summit 850 154

    Har ägt bägge två. Två helt olika maskiner som är svåra att jämföra. Sidewindern behöver väldigt mycket kör tid och skills för att kunna hanteras någotsånär som en glad amatör hanterar summiten. Man måste lära sig använda gyrot från den större rörelsemassan till sin fördel på Sidewindern vilket...
  11. K

    Lurad av någon här?

    Sista idioten är inte född. jag själv drar mig från att swisha förskott och betalar hellre extra med efterkrav eller dyl. Dock så blir jag ibland förvånad över hur många som är villiga att betala förskott på begagnade skoterdelar när man säljer nåt. Så du är inte ensam om att vara lite naiv☺️...
  12. K

    Lurad av någon här?

    Har du förskotts betalat grejerna?
  13. K

    Knäskydd tipps

    har inte hunnit testa dom i fält. Men sprang runt i dom en stund efter att jag justerat in dom så frun fick bli påmind om vilken nörd hon gift sig med. Mitt största problem med knäet är att det låser sig vid vissa rörelser. brukar sällan ha smärta annat än när det låser sig då vill man skrika.
  14. K

    Knäskydd tipps

    Betalade ur egen ficka. Får man vänta i 100dagar på MG röntgen, så jag orkade inte gå genom den svenska byråkratin. Spännet i knävecket är bekvämt och gör att knäet sitter riktigt stabilt i skyddet👍 Kolla lite recensioner på tuben. Många skoter åkare på andra sidan pölen kör mobius.
  15. K

    Knäskydd tipps

    Körde leatt dual axis i 2 vintrar fram till säsongen som var, då jag lyckades skrota bägge meniskerna i ena knäet efter ett en liten crash. Efter mycket lusläsning och diverse youtube recensioner så föll mitt val på mobius x8. Prisvärda och jag måste säga att jag vart förvånad över hur bekväma...